Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Utvecklingsfas?

Publicerad 2010-10-24 14:49:32 i Nytt på bebisfronten,

Nico äter idag, fast har återgått till att äta mindre och oftare. Han är dock ledsen stundvis och känns orolig. Kanske är fånigt att oroa sig för att ens bebis är deprimerad men han känns så olycklig och då bir jag ledsen.

Kanske en utvecklingsfas? För som Sofia skrev så sover han faktiskt gott stundvis och då borde han ju inte ha ont eller vara hungrig. Dock tycks han vara i en fas då han vill ha mig och Hampus väldigt nära, som jag nämnt innan vill han helst hålla nån i handen hela tiden. Men är inte det lite tidigt för sådan separationsångest?

En annan sak som förändrats är att vi innan själva fick komma ihåg att byta blöja efter varje måltid för han sa aldrig ett knyst även om blöjan var full av bajs och kiss. Nu tycks han dock bli superledsen om han får kiss i blöjan (fast bara om han är vaken och inte på det hysteriska urinvägsinfektionsviset), så kanske har han blivi lite mer medveten om vissa fysiska känslor?

Idag har han i alla fall ätit 120-140ml kl. 06.30, 10, 12 och 14.20. Mellan 06.40 och 10 sov han med han varit vaken mellan 10 och 14.30. I början var han glad och pratsam men sedan kom perioder då han grät hysteriskt. Nu sover han dock igen och verkar lugn.

Skall börja skriva logg på hur han äter och sover för att få en klarare bild av det hela och utifrån det skall vi sedan försöka skapa någon slags rutiner. Om jag skulle gissa så kommer han nu sova tills han vill äta runt 16.30. Sedan vara vaken till 19 då han äter och somnar för natten. Dock vill han nog ha ett nattmål runt midnatt.

Kommentarer

Postat av: sofia

Publicerad 2010-10-24 15:38:00

dom har ju en 8 veckors fas det kan ju vara den :) jag skriver ner alla kerstins mål! så man ser ett tydligt mönster i hur hon ärter :)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela