Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Sömntuta

Publicerad 2010-10-12 19:53:57 i Nytt på bebisfronten,

Förresten är Nico något av en sömntuta nu för tiden. Detta har varit Nicos dag, på ett ungefär.

Som jag skrev innan så sov han oroligt och åt en gång i timmen mellan kl. 6 och klockan 9 idag. Mellan 9 och 10 satt han i babysittern och var vaken ibland och småsov ibland. Sedan åt han innan vi satte oss i bilen, hämtade upp mamma och åkte till BVC.

Under bilfärden sov han större delen av tiden. När vi kom till BVC vaknade han dock och var vaken och på gott humör. Efteråt gick vi en kort sväg i affärer och då låg han och kikade. Han sov sedan i bilen hem till mamma och pappa.
Vi kom hem till dem kanske runt 12.00-12.30 och då åt han. Sedan låg han på en filt på golvet ett tag medan pappa (hans morfar alltså) busade med honom. Han hann busa lite med sin mormor också innan han blev trött och somnade i barnvagnsinsatsen.
Han sov i kanske två timmar och fick sedan mat innan det var dags att åka hem, och han sov då i bilen.

Hade inte hunnit vara hemma länge alls förrän han ville äta en gång till och då var klockan runt 16 - 16.30. Efteråt satt han en liten stund i babysittern och småpratade med mig men ville ganska snart sova. Och sedan dess har han sovit.

Känns nästan lite ovant för är van vid att han är vaken väldigt mycket men enligt BVC är det tydligen ett sundhetstecken, och när han är vaken nu så är han ju mestadels glad och väldigt "vaken" i sättet, busig och nyfiken - så det är ju bra. Nu kan man hinna med att göra saker också... gäller bara att man orkar..hehe.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela