Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Orolig

Publicerad 2010-10-24 07:13:49 i Nytt på bebisfronten,

Som jag nämnde i inlägg igår så åt Nico väldigt dåligt igår. Han åt först bra på morgonen 150-180ml vid kl. 7-8 och 150ml vid kl. 12. Efter det åt han knappt alls. Kanske sammanlagt 200ml på hela dagen. Han betedde sig som om han var hungrig men ville inte äta maten utan spottade ut den, gjorde miner och var ledsen.
Sedan somnade han vid 19 och sov till midnatt någon gång. Då var han jätteledsen men ville inte äta då heller. Bara kanske 50ml på sin höjd.

Efter många försök så la vi honom tillslut mellan oss där han somnade. Vi tänkte att han vaknar väl om en stund om han är hungrig. Det slutade dock med att jag vaknade klockan 06.30 och väckte honom för att han skulle få i sig mat. Då åt han faktiskt 120ml innan han började göra miner och spotta ut maten.

Hade det inte varit för att jag var orolig över att han ätit så lite så hade jag varit glad att han sov en hel natt. Nu är jag dock skitorolig att han är sjuk. Just nu tycks han dock vara på ganska gott humör. Sitter i babysittern och ler och pratar för sig själv, eventuellt att han låter lite snorig. Dessutom är hans ena öga lite rött och han har rivmärken i ansiktet från igår kväll då han var ledsen och upprörd och rev sig själv.

Håller tummarna för att han äter ordentligt idag.

Kommentarer

Postat av: sofia

Publicerad 2010-10-24 10:39:29

jadu ja vet precis hur du känner. det enda jag kunde lugna mej med var att en hungrig bebis sover inte, sover dom gott är dom nöjda. det finns ju småsaker som kan göra att dom inte vill äta tex att dom är täppta i näsan! tar han sin napp? gör han det är det nog dock inte nästäppa.

kanske har han varit så trött helt enkelt och behövde sova?

läkaren sa till mej att ibland får bebisarna sånna perioder att dom inte äter. men sålänge dom kissar så får dom i sej det dom behöver. han verkar ju inte sjuk på annat vis? jag fick rådet att ge en alvedon i rumpan på henne om det skulle vara så att hon haft tex ont i halsen så hjälper ju det, samt att lite förstoppning kan ge ovilja att äta och en liten supp i rumpan kan få dem att bajsa åxå.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela