Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Dags för säng

Publicerad 2010-11-04 20:55:31 i Nytt på bebisfronten,



Börjar med en bild så blir mamma glad :)

Läste detta inlägg på Katrin Zytomierskas blogg och kommentarerna hon fått. Kändes skönt att se att jag inte är ensam om att inte veta hur man skall roa och aktivera min lilla bebis.
Dock tycker jag om att leka med Nico, men han är ju så liten och ibland svårroad att man inte riktigt vet vad man skall göra. Efter att ha räckt ut tungan åt honom och gjort fåniga ljud i tio minuter så känner man ju sig tråkigt enformig även om han tycker att man är störtkul.

Har haft lite dåligt samvete och känt mig som en dålig mamma som inte aktiverar honom mer men jag kanske gör ett ganska bra jobb ändå då. Jag visar honom bilder i hans små böcker nästan varje dag och det tycker han om ifall man inte håller på för länge, ibland läser eller sjunger jag för honom, jag har ofta en arsenal med leksaker som jag visar upp för honom, vi går inomhuspromenader där jag låter honom titta på saker, jag pratar med honom och han tycker det är jättelustigt när jag låtsas missa munnen med nappen och petar den i ansiktet på honom..haha. När jag får total idétorka får han sitta i babysittern och titta ut genom fönstret en stund för det tycker han om.

Nu sover han och jag skall nog ta och slumra en stund jag med. Känner mig rätt seg men nöjd med att ha tvättat sängkläder, röjt lite i köket, sorterat lillens garderob och rensat min egen garderob idag.
Imorgon skall jag förhoppningsvis lämna in vårt ena vinterdäck på lagning, och när jag ändå är i Stenungsund tänkte jag se om jag kan ta foto till mitt nya körkort och köpa pyjamasar till Nico.

Sedan har jag en del brev att posta, måste skriva på alla tackkort jag fick idag och skicka ut dem och så skall det storstädas inför att Hampus syster kommer på besök lördag till söndag.
Börjar få tillbaka energin mer och mer och känner mig sugen på att ta tag i mitt hobbyrum någon dag också och städa och piffa till där, och organisera förrådet.

Men... nu säng, och vänta på att myset skall komma hem från jobbet. Saknar honom.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela