Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Dag 5 av 30 - Vad är Kärlek?

Publicerad 2010-11-30 12:02:52 i Självcentrerat,

Jag gillar variationen av teman, och dess djup..haha. Skillanden mellan vad jag åt till middag igår och vad som är kärlek är ganska stor :)

En gång funderade en vän till mig på om hon älskade en kille eller ej, och den gången sa jag att man vet att man älskar någon om förlusten av den personen skulle innebära ett stort hål i en som aldrig går att fylla. Men det är ju inte så enkelt egentligen... det går inte riktigt att beskriva kärlek. Jag tror det är därför den är så speciellt, eftersom den är just så enorm men ändå så flyktig. Så påtaglig men ändå så obestämbar.

För mig är kärlek trygghet. Vetskapen att det finns någon jag alltid kan lita på, som inte sviker mig, som alltid står på min sida och som älskar mig precis som jag är. Jag har aldrig varit mycket för passion och förälskelse, utan jag har alltid strävat efter lugnet. Någon som säger att allt kommer att bli bra när jag är rädd.

Men egentligen... om man inte skall krångla till det och bli för djup och svår.... så är det så här:

När man står med skitigt okammat hår, blek och med mörka ringar under ögonen och har på sig mysbyxor och en gammal t-shirt med bebiskräks på och Hampus kommer in i rummet tittar på mig och säger att jag är vacker.. och jag kan se att han mott alla odds faktiskt menar det - det är kärlek :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela