Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Världens bästaste bäbis

Publicerad 2010-12-08 18:42:06 i Nytt på bebisfronten,

Jag har kommit på att knepet för att få en lugn och lycklig bebis, i alla fall om ens bebis är Nico, är tid. Han vill ha massor av ens tid.

Idag har vi haft en riktig mysdag. Större delen av den har vi spenderat i min och Hampus säng. När Nico har varit trött har han fått sova bredvid mig och hålla mig i handen. Ofta har jag somnat till jag med, speciellt då ett bra sätt att få honom att komma till ro är att själv somna.

När han har vaknat har han ätit och sedan har vi busat så mycket han har velat. All min uppmärksamhet har varit tillägnad honom, men han har korta stunder själv valt att roa sig lite på egen hand.

Nu visade han tecken på att vilja somna för natten redan strax efter 18 så vi gick in i hans rum och jag la ner honom i hans säng. Jag lät honom ta den tid han behövde för att komma till ro. Lät honom leka med min hand och ligga och titta en lång stund innan han själv kastade sig på sidan och la min hand på sin kind, vilket är hans sätt att meddela att nu är han redo för att somna.

Inga tårar, inga skrik. En lycklig och lugn bebis hela dagen. Tänk om man kunde ha det så här jämt. hade varit världens bästa mamma, i världens stökigaste hus.

Nu skall jag försöka få lite gjort. Städa kattlådor och kasta sopor till att börja med.

Han somnade nyss. Jag saknar honom redan. Min älskade lilla gullekorv. Inte kunde man föreställa sig hur kärleken till ett barn kunde kännas. Jag inte bara älskar honom, han ÄR kärlek. Han är kärleken som den ser ut när den får mänsklig form.

Nico studerar med stort intresse min hand och mina ringar (Nej du har inte synfel, bilden är suddig)

Kommentarer

Postat av: Mamma!

Publicerad 2010-12-08 19:02:58

Så härligt ni har haft det idag:) Hans lilla underläpp är så gullig:)

Postat av: Filippa

Publicerad 2010-12-08 19:41:37

Ja visst är såna dagar underbara! Man önskar man kunde ha det så varje dag! =)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela