Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Vad äter Nico?

Publicerad 2010-12-20 08:46:26 i Nytt på bebisfronten,

Till andra med bebisar som kanske kan vara intresserade av vad Nico äter, förutom ersättning (NAN2) så kan jag berätta att efter att han nu ätit riktig mat ett tag så har han testat lite allt möjligt.

Jag har några gånger kokat potatis och blandat med matfett och ersättning. Detta tycker han är helt ok att äta. Han äter dock precis allt man ger honom även om man kan se att han ogillar vissa saker lite mer. Han tyckte t.ex. inte så mycket om majspurré, och inte heller den med potatis-palsternacka. Hemma hos mamma och pappa fick han blomkålsmos och det gillade han.

Han har också fått smaka katrinplommonpurré och en med katrinplommon och äpple. Det tycker han såklart om eftersom det är sött.

Främst har han dock fått gröt. Till en början gav jag Nestles Milda havregröt (och blandade ofta i katrinplommon eftersom jag själv tyckte den smakade för jäkla trist). Dock tyckte jag ju att det verkade som om han fick ont i magen av den. Var mycket kvidande efteråt.

Bytte därför till Hipps risgröt med banan och persika, och den älskar han. Kan förstå det för den är riktigt god. Har förresten svårt att ge honom mat jag själv tycker är äcklig. Känns taskigt. Han verkar inte heller få ont i magen av denna vilket är bra.

På julafton skall han få smaka majskrok för första gången. Får väl se vad han kommer tycka om detta.



På BVC sa de ju förresten att nu kan han få äta så mycket han vill en gång om dagen vilket är skitbra för då slipper han bli ledsen då han inte får mer. Nu visar han tydligt när han fått nog och istället vill ha lite ersättning att skölja ner allt med.

Kommentarer

Postat av: sofia

Publicerad 2010-12-20 11:09:53

kanske fick han ont i magen av katrinplommonen? det ska dom ju visst kunna få...

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela