Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

God kvä... hrm.. eftermiddag

Publicerad 2010-12-29 17:43:55 i Nytt på bebisfronten,

Det känns som klockan är elva på kvällen, och så är den halv fem.. på dagen. Min hjärna kopplar inte det där med att det är mörkt på dagen. Den tänker ingen sol = sova.

Nico har inte haft sin bästa dag idag... kanske inte den värsta, men med mitt selektiva minne så känns det så. Han har enbart varit glad när han fått leka med sin pappa i princip. Han är pappas pojke :). Sedan åkte Hampus iväg och Nico grät hysteriskt i typ en timma.

Idag har han knappt ätit något alls. Man har fått truga i honom 10ml i taget ungefär. Tror han antingen har ont i halsen eller ont av tänder som kommer för han vill äta men blir ledsen av det. Dessutom har han ju nu fått en fix idé om att han bara vill äta liggandes, och helst i sin säng.
Sova har han inte heller velat göra idag. Efter mycket kämpande fick vi till två halvtimmelånga sovpass under dagen. Ett vid halv elva i förmiddags och ett vid halv tre. När han varit vaken har han mestadels varit trött och grinig och i perioder bara gråtit.

Nu för en stund sedan kände jag dock att nu måste han sova även om tiden blir helt off, för han satt bara och grät och man märkte att han riktigt mådde dåligt av hunger och trötthet.
La honom i sängen och då helt plötsligt satte han i sig runt 170ml och åt sig till sömns. Bara att hoppas att han sover ett tag och att han bara äter och somnar om de gånger han vaknar i natt. Orkar verkligen inte behöva kämpa med honom varje gång nu när jag är ensam hemma med honom.

Hoppas den här fasen eller vad det är snart är över, och att hans tänder kan komma fram. Lite för min och Hampus skull såklart men verkligen mest för Nicos skull. Är så jobbigt att se honom ledsen och otillfreds hela tiden. Vill att han skall kunna vara glad och må bra.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela