Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Dag 9 av 30 - Min Tro

Publicerad 2010-12-04 08:29:51 i Allmänt,

Detta inlägg kan nog reta en och annan då jag är en övertygad ateist. Jag tycker religion är dumt och fånigt och håller med John Lennon att världen hade varit så mycket bättre utan.

Jag kan förstå att människor kan behöva sin tro, att den ger trygghet... kanske ibland önskar jag kunde lägga all logik åt sidan och tro lite grann jag med... men förstår inte hur man kan bortse från hur enormt osannolikt och icke-verklighetsförankrat det är.

Visst kan det finnas mer i världen än vi kan se, förstå och bevisa men att tro att det finns en gud, i den riktiga bemärkelsen, skulle finnas är för mig lite som att tro på jultomten.

Sedan tror jag på kärleken, och på att vi alla har en enorm förmåga att uträtta stordåd om vi utnyttjar vår potenial. Dock har jag väl ganska liten tro på människan i sig då människor är ganska futtiga varelser som grupp.

Blir galen på de som hävdar att utan religion skulle vi inte ha någon moral. De ateister jag känner, mig och Hampus inkluderade, har inget fel på vår moral. Rätt och fel, och omtanke för sin omgivning, finns utan rädsla för straff efter döden.

Kommentarer

Postat av: Tess

Publicerad 2010-12-04 22:29:54

Bra skrivet! Moral finns absolut utan religion! Snarare är det väl så att många religioner förkastar människor som inte tillhör just deras tro medan man som ateist ser människan istället :-) Nu finns troende som ser människan också, jag menar religion i princip och allmänhet inte troende i sig.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela