Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Dag 22 av 30 - Det här upprör mig

Publicerad 2010-12-18 10:16:46 i Självcentrerat,

Det finns ju ganska uppenbara saker som upprör mig, som om någon är elak mot någon som står mig nära. Eller om någon är elak mot djur eller barn. Då kan det koka i mig.

Politik upprör mig ofta och att se på nyheterna får mig oftast att svära ilskt. Just nu är de bland anat drevet mot Julian Assange som gör mig upprörd.

Jag hatar att bli orättvist anklagad för saker, men det gör väl de flesta.

I vardagen blir jag ofta upprörd över att jag tycker att folk kör bil som idioter. Och så irriterar jag mig ofta på att jag tycker att människor är ologiska och smått korkade... inte alla, men många.

Alltså... jag stör mig faktiskt på ganska mycket här i världen och orkar inte dra upp allt. Världen är liksom inte rättvis, människor utnyttjar varandra och beter sig som svin, det dör människor i onödan i världen och de få som verkligen vill hjälpa till att förbättra situationen blir antingen tystade eller utnyttjade av de som vill ha mer i sina skattkammare. Pengar styr världen - och det är förjävligt.

Bara häromdagen såg jag och Hampus på nyheterna och jag sa till H att jag hoppas det dröjer många, många år innan Nico förstår att det är så världen vi lever i ser ut. Och det gör mig riktigt upprörd - för jag vill att Nicos liv bara skall vara lycka, skratt, kärlek och rosa fluffiga moln, men så ser världen inte ut.

Kommentarer

Postat av: Tess

Publicerad 2010-12-18 12:45:42

Jag håller med! Jag blir bara mer besviken på världen efter att jag blev mamma för jag vill att min son ska växa upp i en fin värld.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela