Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Dag 20 av 30 - Den här månaden

Publicerad 2010-12-16 21:06:55 i Självcentrerat,

Om det avses att man skall skriva om månaden som gått, månaden som kommer eller just den månad man befinner sig i vette katten, men jag väljer att skriva om December... eller mest om julen egentligen.

December har en klar nackdel och det är att det är vinter, och jag hatar vinter. Jag avskyr när det är kallt, jag avskyr när det är halt... och jag avskyr väl inte snö i sig eftersom den är fin att titta på och rolig för barn att leka i... men den är kall och den gör det halt vilket innebär att den indirekt är avskydd ändå.

Sedan älskar jag julen, tänkte jag skriva... av vana. För jag älskade julen som barn. Då när man inte insåg vilket jobb som ligger bakom att få en mysig jul. Det skall pyntas, handlas klappar, skrivas julkort, skicka julkort, se till att träffa alla man vill träffa sådär i juletid, fixas mat... the list is endless. Allt detta för att man sedan skall få en enda mysig dag. Så nu för tiden innebär julen en hel del stress och ekonomisk ångest också... vilket förtar känslan lite... MEN... jag älskar nog julen ändå.

Jag älskar att ha en mysdag med de som betyder mest för mig (även om inte hela den närmaste släkten firar tillsammans nu för tiden så det finns en del av de som betyder mest för mig som inte är med). Ljus och glitter som skimrar i mörkret, julmat (jag ääälskar julmat... och skall äta extra mycket i år för förra året var jag gravid och illamående) och paket. Jag älskar att få paket, men framför allt så älskar jag att ge paket. Hae varit ännu roligare om man hade haft massa pengar så man kunde ge riktigt spektakulära presenter dock.

Sedan kommer nyårsafton. Nyår är en högtid jag har blandade känslor inför. Förr gav den mig extrem ångest eftersom den innebar att ännu ett år gått, men nu är livet bra och åren inte lika ångestladdade. Dock är det en sådan där dag man brukade ha så höga förväntningar på att man alltid blev besviken. I år skall vi fira med min bror och hans tjej som har fest i sitt nybyggda hus. Mamma och pappa skall passa lillplutten (de bor i huset bredvid så är nära och bra). Dock sa jag och Hampus att det på ett sätt känns som slöseri att vara på fest när någon annan har Nico en natt... vi hade helst av allt sovit... hahaha... så rolig blir man när man får barn.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela