Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Dag 18 av 30 - Min favoritfödelsedag

Publicerad 2010-12-14 05:49:40 i Självcentrerat,

Tycker det är svårt för när jag var barn älskade jag alla mina födelsedagar. Mina föräldrar var så bra på att alltid köpa en riktigt bra present. Det var inte alltid något man önskat sig, utan kunde vara något helt oväntat, men det var alltid något väldigt speciellt som man blev riktigt glad för.
Dessutom var ens födelsedag alltid lite extra speciell då man fick bestämma lite mer, som vad som skulle ses på tv och vad som skulle ätas till middag :) När jag och min bror blev lite äldre hade vi också som tradition att vi åkte till Göteborg när någon fyllde år och åt "all you can eat"-buffé på mongolisk restaurang där maten tillagades medan man tittade på. Älskar fortfarande den restaurangen, man får en liten present innan man går. Det tycker jag är mysigt. Sedan brukade vi gå på bio och födelsedagsbarnet bestämde film.
Som barn, tonåring, och ja, fortfarande så älskade jag alltid när vi gjorde saker tillsammans hela familjen. Det är något jag skall ta med mig i mitt eget föräldraskap... att man behöver inte resa långt eller göra något megadyrt utan det är så himla speciellt bara att man gör något tillsammans allihopa. Gemenskap. Tradition.

Annars tyckte jag faktiskt mycket om min senaste födelsedag då jag fyllde 30 eftersom jag blev så oväntat mycket uppvaktad med massor av släkt och vänner som kom. Var första gången jag bjöd in många till det nya huset också så det kändes speciellt... och hade ju en stor mage att visa upp också.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela