Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

20 jäkla minus

Publicerad 2010-12-21 13:17:50 i Allmänt,

Termometern i köket visar -20 ute, likaså den i bilen. 20 minus!! Om jag hade varit tonåring hade jag sagt något i stil med att det är "bá typ seriöööst fett kallt ute"... nu har jag ju mognat så säger istället "de e liksom seriöst fucking kallt ute"... Jag råkade ut för en språklig regression för några år sedan som jag aldrig hämtat mig från. Vet inte vad som hände. Talade mycket vårdat när jag var yngre men plötsligt så förvandlades jag till en förvuxen svärande amerikaniserad tonåring... skitskumt.

Nu kanske ni tänker en av två saker: Antingen "Eeh, jobbar inte hon som kurator? Då kan man väl inte prata sådär?" eller "Aaah, hon jobbar ju som kurator och vill vara lite sådär cool inför ungarna på jobbet".

Då kan jag svara de som tänkte det första att jag skärper mig på jobbet och inte alls pratar sådär då, även om en och annan svordom ibland råkar slinka ur mig... och då blir man alltid tillrättavisad av något barn och så skäms man.

Och till er som tänkte det andra kan jag informera om att det finns få saker som imponerar mindre på unga människor än vuxna som försöker prata som dem. Så neeej, det gör jag inte... jag bara har ett slarvigt språk.

Känns dock som vi kom in lite på ett sidospår här... det jag talade om var ju att det är så himla kallt att snoret fryser  näsan när man andas utomhus nu. Dock liite mindre halt. Pälsade på Nico rejält inför bilturen till buss och affär nu på morgonen dock (det barnet haaaaatar mössa). Fick släppt av Hampus, plockat upp paket med julklappar till Nico och handlat lite. Hade dock inga mynt med mig så kunde inte ta en kundvagn utan fick släpa runt på babyskyddet med Nico i... tungt.

När vi kom hem totalslocknade Nico i sin säng, men han vaknar nog när som helst nu för han har sovit ett tag nu.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela