Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Planerad tripp

Publicerad 2012-02-28 10:05:21 i Allmänt,

Kan börja med att kort skriva att Nicos öra ser lit ebättre ut nu. Svullnaden är borta men det är fortfarande blått. Han är inne i en ganska skön period nu när han är mycket gosig  och väldigt självständig. Självständigheten resulterar dock i ett väldigt nerstökat hem så idag får det bli storröjning.
Just nu är vi dock mest exalterade över det här (bilden ovan alltså). Top Gear kommer med en liveshow till Stockholm, så vi skall dit. Vi skall dessutom spendera hela helgen i Stockholm och jag skall få se Skansen för första gången, vi skall hälsa på Hampus farmor och vi skall träffa ett gäng Augustimammor vilket jag också ser fram emot jättemycket. Skall bli skitkul.
Inget hade kunnat genomföras utan härliga Augustimamman Isabelle dock, som låter oss bo hos dem över helgen och som passar Nico medan vi ser Top Gear. Skall bli så himla kul alltihop.

Blått öra

Publicerad 2012-02-25 20:48:53 i Allmänt,

Idag hade vi liten familjeutflykt till Göksäter (lilla Ullared även kallat) här på ön för att shoppa kuddar och skruv :) Dock blev utflykten lite förkortad (och jag hann inte ens titta på träningsskor som planerat) eftersom Nico som rymde lite och kutade iväg i affären ramlade och slog örat i en vass hyllkant. Han blev mycket ledsen och det var läskigt för man kunde se med blotta ögat hur blåmärket växte och blev mörkare och örat svällde upp.
Efter några minuter såg det ut som på bilden nedan, nu är hela örat tjockt och blått.
Men han var snart pigg och glad igen och har busat runt och tjoat hela dagen. Nu på kvällen hade Hampus åkt till stan för ett extrajobb och jag fasade för att få Nico att sova på egen hand. Det gick dock hur bra som helst. Först var planen att försöka lägga honom i hans egen säng med en gång, men när han såg att jag bädda iordning där så sprang han för livet. Istället tog jag honom till vår säng och så såg vi lite på Saltkråkan innan jag ställde undan datorn och så låg vi tillsammans i mörkret tills han somnade och jag kund bära in honom. Problemet är väl bara att jag själv blev skittrött av att ligga där i mörkret så nu orkar jag inte ta mig för något alls, så blir väl att sova.

Pottinhandling

Publicerad 2012-02-24 21:32:24 i Allmänt,

Inte mycket sova i natt för någon, så då vi alla var i det närmaste medvetslösa i morse och jag inte alls mådde bra så bokade vi om dagens läkarbesök.
När vi kvicknat till åkte dock jag och Nico till Torp för att inhandla potta. Tänkte det kanske kunde vara dags att börja potträna snart. Nico rusade runt som en tok i affären. Han insåg snabbt att han inte fick behålla alla fynd han fann så han körde taktiken att slita åt sig en sak och sedan springa för livet. Fick en del motion.
Fotade lite men eftersom denna dator är dum i huvudet så blir alla bilder på snedden, inte i datorn men när man skall lägga in dem i datorn, så ni får nöja er med en bild som ni kan titta på med huvudet på sned.
Hemma vägrade han sedan sova middag förrän efter flera timmar. Då var jag så slut att jag totalslocknade och inte vaknade förrän Hampus kom hem - och då sov Nico fortfarande :/ Tänkte att han aldrig skulle somna för natten pga det men han somnade mellan oss i sängen runt 21 så det var inte så farligt ändå.

Gosungen

Publicerad 2012-02-23 20:46:09 i Allmänt,

Idag åkte vi till mamma och pappa och hälsade på. Nico var ett riktigt charmtroll men han har börjat bli lite blyg så när min moster och farmor kom så kikade han på dem under lugg från tryggheten av mitt knä ett bra tag. När han sov passade jag på att gå en liten promenad också.
Bild mamma tog idag när Nico lekte i grushögen utanför
När vi kommit hem och kvällen närmade sig så trodde jag att det skulle bli samma visa som kvällarna innan. Skrik och gråt tills han får somna inne hos oss. Till min förvåning så somnade han direkt han hamnade i sängen dock. Kanske var det den stora mängden mat han klämt i sig under dagen som gjorde det. På kvällskvisten blev han tydligen lite sugen och kom bärande på påsen med rostbröd och tryckte i sig tre skivor. Min unge fixar mat själv, mycket praktiskt :)
Nu skall jag sova för imorgon skall jag upp tidigt och till barnläkaren på BVC för öronkoll med Nico och sedan måste jag hinna till biblioteket i Henån då jag insåg att jag har två dagar på mig att läsa en kursbok och skriva en reccension i sexologin.

Energikick

Publicerad 2012-02-23 09:08:36 i Allmänt,

Kanske är det våren som gör det men av någon anledning har jag de senaste dagarna fått extra energi. Jag har börjat gå långa promenader varje dag och är riktigt sugen på att börja träna igen, så får bli att införskaffa träningskort och träningskläder.
Igår fick jag också fogat kaklet, och det blev riktigt bra tycker jag själv.
Idag är jag dock lite trött eftersom Nico har börjat med lite nattstök. Han vägrar somna i sin säng utan skall somna i vår och så får vi bära in honom. Om han försöker lägga honom i sin säng är han helt utom sig. Alltså inte arg eller bara lite småledsen, utan helt förstörd och hulkar förtvivlat. Medan jag tycker att vi måste vänja honom så är Hampus den snälla föräldern som tycker att han kan få somna inne hos oss.
Så vid halv tio igår kunde vi bära in honom till sig och fem i morse så vaknade han och vägrade vara kvar i sin säng utan skulle ligga mellan oss och sparkas, och två timmar senare skulle han upp.
Nu har jag fått se på Tjorven och skrållan ett tag medan han ätit frukost och strax skall jag planera för dagen. Hampus är fortfarande hemma eftersom hans jobb satt honom i karantän en dag till efter magsjukan.

Sjukdom och Tradera

Publicerad 2012-02-20 20:42:49 i Allmänt,

Idag har det varit synd om lilla Nico. Han har varit frisk, kry och pigg men hans föräldrar har legat i sängen större delen av dagen och mått pyton. Jag har inte kräkts som käre maken gjorde större delen av dagen igår, men jag har mått illa, haft värk i hela kroppen och känt mig som om jag vore gjord av bly.
Vår duktiga lilla kille har dock roat sig själv ganska bra. Plockat undan efter sig själv med. han drog tex ut alla kastruller ur skåpet för att sedan ställa in dem igen och stänga efter sig. Sötnöten!
Han har även spelat på sin lilla synth samtidigt som han diggar med huvudet så han ser ut som Stevie Wonder...haha.
Tillsist gick han dock runt med sin snutte och såg himla trött ut så vi frågade om han ville sova varvid han genast knatade in i sitt rum och ville ner i sängen <3
...
Tänkte även slå ett slag för Tradera. I love it. Köper så mycket fina kläder till Nico för billig peng. Så kul att köpa kläder till honom nu när han kan ha dem lite längre. Har förälskat mig i Kameleont-kläder och har nyss köpt både en zipjacka och en onepiece av det märket till Nico. Har även köpt ett par 70-talsinspirerade sparkbyxor från Moonkids till honom och ett par sparkbyxor från Ej sikke lej. Massor av fina kläder som dimper ner i brevlådan varje dag :) Skall försöka ta lite mer foton så ni kan få se alla dessa söta kläder. Hade dock varit lättare om han inte fått rabies varje gång han får syn på min telefon (aka kamera).

Massa massa bajs

Publicerad 2012-02-18 20:57:47 i Allmänt,

Man trodde att de riktigt bajsiga dagarna var över nu när lillkillen är något mindre liten än innan, men icke. Han är rätt kass i magen för tillfället vilket resulterar i bajsexplosioner då och då under dagen. Senast nu på kvällen då han hade bajs ända upp i nacken och över både byxor och tröja. Man tror också att man skall bli immun men nä, fy faen vad äckligt!!
Han har i alla fall inte kräkts idag så det är ju trevligt.
Okammat knytte med filosofisk son
...
För övrigt var snälla mamma här idag och hjälpte oss (läs: Hampus, medan jag utfodrade en plutt) att lägga klinkers vid spisen i källaren. Tack mamsen!
Hampus satte sedan lite lister medan jag pluggade och sedan gjorde en tenta som jag fick högsta betyg på. Yey for mej! :)
Känner att min energi, min motivation och mitt humör känns som den är på väg mot en bättre nivå, vilket är skönt.

Bläääää

Publicerad 2012-02-18 07:49:30 i Allmänt,

Nico hann gå på dagis en vecka efter han blivit frisk och nu är han sjuk igen. Började med en spya på morgonen i torsdags, men sedan verkade han hur frisk som helst. Men så igår hade han lös mage hela dagen... anade vad som nalkades. Och mycket riktigt, efter middagen kräktes han upp hela kalaset över vår soffa.
Idag vaknade han dock 6 på morgonen, tack för den!, och är pigg och glad och har ätit men inte kräkts... så får väl se hur det går. Jobbigast just nu är soffan. Tvättade golvet och skurade soffan igår, tog av överdragen på soffan och la dem i tvätten... men likförbannat STINKER det kräks i hela vardagsrummet. Mår lite smått illa hela tiden på grund av det. Fy faen.
...
Kan i alla fall berätta att jag igår var på sexologin och hade många intressanta diskussioner om sex. Ibland tänker jag att jag istället borde ha en blogg där jag delar med mig om alla intressanta diskussioner jag för med människor och lite mer seriösa tankar... men så känner jag att jag inte orkar. Älskar tex Lady Dahmers blogg, men orka vara sådär smart och genomtänkt varje dag. Får bli något att ta tag i när jag får mindre att göra.... hahahaha... typ aldrig med andra ord.
Just nu blir min blogg ändå bara tråkig och jobbig att läsa... och det är Macens fel!!!! Den vägrar göra mellanslag och den vägrar föra över bilder från min telefon, så måste byta dator om jag skall göra det och vem fan orkar det hela tiden.

BVC besiktning :)

Publicerad 2012-02-16 19:59:13 i Allmänt,

Idag var det dags för Nico att besöka BVC för 18månaderskollen. Han var på glatt humör och knatade runt där, lekte med leksaker och donade.
Han var nu 86,5 lång och vägde 12,3 kg. Vi skall dock tillbaka och väga om tre månader för han har rasat ett "hack" på viktkurvan. Antagligen på grund av hans tidigare magsjuka.
Vi kommer också få träffa läkare och logoped eftersom han inte använder riktiga ord. Anatgligen är det ju inget onormalt utan bara det att han inte känner för det än, men bäst att kolla upp i alla fall känner jag.
Efter vägningen ansåg Nico att vi var klara så han tog på sig sina skor, slängde till mig min jacka och försökte öppna dörren. Trist nog var ju vaccineringen kvar. Han grät lute och stirrade förtvivlat på sköterskan som om han undrade varför i allsin dar hon gjorde nåt sånt hemskt mot honom. Han fick dock sin vaccinationspresent, ett munspel, och var strax glad igen.
Efteråt åkte vi hem till mamma och pappa där Nico åt och sedan som lunch i två hela timmar. När han vaknade var han dessutom så gosig så jag trodde han var sjuk. Han låg en lång stund i min famn och bara myste. <3 Då gäller det att njuta för det händer inte så ofta.
Hemma var han dock inte "sjuklig" utan var glad och pigg och rusade runt och lekte medan jag städade. På kvällen innan han skulle sova hade han dock lite feber.
Avslutar med en bild på Nico när han ser på Vi på Saltkråkan, som mamma tog idag.

Här är jag igen

Publicerad 2012-02-15 08:36:59 i Allmänt,

"Här är jag" skrev jag som rubrik på inlägget. Bloggen föreslog då själv att jag skulle lägga till ett "igen". Fick mig att känna att bloggen är lite trött på mig.. Ja, här är du... igen.
Sitter på jobbet i alla fall. En elev som skulle kommit nu är sjuk så jag skall plugga lite, men tänkte bara meddela er hur läget ligger nu för tiden så att säga.
Vet inte om jag berättat om pussen... Nico brukar se mycket på Emil i Lönneberga och i en scen så tar Emil tag om sin lärarinnas huvud och ger henne en stor puss på munnen. Han har tydligen tagit intryck av detta för i förrgår så sätter han en hand på varje sida av mitt huvud och mycket bestämt håller han fast mig medan han ger mig en jätteblöt puss på munnen. Underbara unge <3. Annars har han som vanligt pendlat mellan superbusig och glad gosunge och totalt skogstokig skrikmaskin, men vi tycker om honom precis som han är.
Igår var det Alla hjärtans dag. Fick rosor av maken och jag lagade god middag åt honom, med bland annat potatisgratäng i små hjärtformar (varav han tappade en på golvet haha). Efterrätt blev det också. Och Top Gear. Massa Top Gear.
Förutom detta händer inte så mycket. Försöker få ordning på huset små steg i taget. Förgiftade nästan mig själv med starkt stinkande färg igår dock.

Hjärta

Publicerad 2012-02-14 19:35:52 i Allmänt,

Hoppas ni haft en trevlig alla hjärtans dag hälsar Nico <3
..
Man kan tro att han är på väg att göra en flirtig wink med ögat men det han egentligen gör är att han väser som en liten orm..haha

En snabbis innan sängen

Publicerad 2012-02-12 20:15:31 i Allmänt,

Nico hade haft det bra hos sin mormor och morfar, såklart, och varit så snäll och go. Han har faktiskt varit ovanligt gosig idag. Velat pussas och kramas. Dock har stackaren fått jätteröd rumpa och har ont. Han fick gå utan blöja hela kvällen. Kissade i vår säng och i ett obevakat ögonblick bajsade han lite i köket och kladdade det på väggen...mmmm... trevligt.
Nu sover han, och jag har hunnit göra lite jobbsysslor. Detta kommer bli en stressig, stressig vecka men massor av jobb, skola, plugg och grejande hemma. Behöver klona mig tror jag. Trevligt nog har jag dock lite energi nu efter den avkopplande helgen så det skall nog gå... att hinna med allt alltså, inte att klona mig.

Saknad och trivsel

Publicerad 2012-02-11 23:27:04 i Allmänt,

Idag sover Nico hos mamma och pappa. Hade tydligen gått bra hittills. Jag saknar honom dock som fan. Sitter och luktar på en av hans snuttar och längtar efter gosungekram.
Har haft trevligt dock. Haft vänner på besök, ja de är fortfarande kvar fast redo att sova, och spelat sällskapsspel. Arbete på huset skjuts till morgondagen. Lite ångest över det, men man måste få ha trevligt med. Man vet dock att man blivit äldre då alla vill sova runt 23 :)

Ett litet utbrott

Publicerad 2012-02-10 20:40:44 i Allmänt,

Inte Nico då, för han sover sött, utan jag som får ett utbrott. Såg Debatt när de pratar om HBT-personers rättigheter och att många känner sig kränkta. I denna debatt medverkar en komiker vars namn jag förträngt då jag inte vill att människor som han skall finnas... usch... och jag kände att om jag varit där hade man sett mig flyga genom rummet för att stypa honom.
Han sitter där, den idioten, och säger att HBT-personer inte har något att klaga på för (detta är några av hans skäl):
* det var värre förr
* det finns gratis psykvård
* de har en pridefestival
???!!!!!???!!!!
Men va i helvete?! Hur kul är det att inte kunna kyssa den man älskar offentligt utan att få höra glåpord eller riskera misshandel, eller hur lätt är det att få ett jobb om man är kille i klänning, och hur lätt är det att vara enda homot i en jävla håla på landet? Så länge sexualitet ens är en jäkla fråga så är det inte ok. Så länge man inte är exakt EXAKT lika i lagens mening och i allmänhetens ögon oberoende av läggning, prefrenser etc. så är det fan inte ok.
Avslutande hade han mage att säga att de kanske kunde smälta in lite bättre om de hade mer vanliga kläder på sig så de inte stack ut så! Skall man behöva anpassa sig till och med klädmässigt för att vara värd respekt alltså?! Skulle vilja höra någon använda samma argument mot en som är mobbad och se om de hade kommit undan då.
"Jaså du är mobbad, men försök klä dig lite snyggare så kanske de inte hånar dig så... smält in vettja"
Gaaahhhhaaaaaaa...

Så var det kväll igen

Publicerad 2012-02-10 19:39:10 i Allmänt,

Nico har levt rövare här hemma. Har ju glömt berätta förresten att han lyckades få en tallrik att explodera hemma hos mina föräldrar igår. Tallriken stod på en spisplatta och när vi inte såg (fy på mig) så satte han på den spisplattan. Som tur är var vi alla i ett annat rum när vi hör en smäll och då låg det bitar av tallrik över hela köket. Brändes fast i mammas köksmatta med :(
Han har inte fått saker att explodera idag dock. Bara rusar runt och sätter på micron, pillar på allt och är helt tossig. Men söt som få. Riktigt glad och busig har han varit idag.
Arg på min dator dock, för filmade en jättesöt film med webkameran förut när Nico pratar och spexar mot kameran, men den bara försvann :( Jäkla Mac.
Nu har han lagt sig och ligger, än så länge.. ta i trä, tyst och snällt i sängen och lyssnar på CD:n jag köpte idag där Astrid Lindgren läser ur en bok om Emil. Den är 50 minuter lång så han bör ju somna under den tiden kan man ju hoppas.
Imorgon skall bustrollet till sin mormor och morfar oc sova över. Kommer sakna honom, men åh vad jag skall sova ut... hoppas jag.

Snabbstopp i hemmet

Publicerad 2012-02-10 13:36:22 i Allmänt,

Just nu har jag ett snabbstopp hemma efter att ha varit och besiktat bilen (gick bra) och storhandlat, och nu skall jag strax hämta sonen på dagis. Han sov bra i natt, vaknade dock till vid 5 i morse men somnade om och sov till 8, och var en glad filur när vi kom till dagis. Dock har vi ju medicinproblemet. Han skall ju ha sin astmamedicin på morgonen, men man måste vara två för att ge den... så nu har vi att välja mellan att väcka honom aptidigt innan Hampus går till jobbet bara för att ge medicin eller att jag försöker själv vilket resulterar i att han får i sig en microdel av det han ska... ? Just nu försöker jag själv.... Vad tycker ni? Pest eller kolera?
Här bjuds ni förresten på ett gammalt videoklipp på Nico som ser på ett engelskt program om ekvationer, som han av någon anledning tycker mycket om. Jag kan ha visat detta förut... men då är det bara att blunda.
**
Usch jag vill inte gå ut igen... det är så kallt. Resten av dagen skll jag roa mig med att städa och rensa bland viktiga papper. För detta ändamål har jag införskaffat 100 plastfickor.

Heelluuuu

Publicerad 2012-02-08 09:18:19 i Allmänt,

Här sitter jag i mitt ekande arbetsrum.
Nico sov faktiskt ganska bra i natt. När vi la honom var han glad och låg och gapskrattade för sig själv i sängen en stund. Efter ett tag var han lite ledsen för han hade kastat ut gosekudden ur sängen, så jag gick in och stoppade om honom igen och sedan gick jag ut. Lite småtårar men sedan somnade han. Han vaknade sedan runt 01 i natt och var lite ledsen, men gick bara in och stoppade om honom och la mig igen. Samma sak där, lite småtårar men sedan somnade han. Han tycks märka att jag menar allvar och då går det bättre och bättre.
Skall dock köpa ny madrass till vår extrasäng för nästa gång han blir sjuk blir det jag som flyttar in till honom och int tvärtom. Han klarar inte rutinbryt så bra tydligen.
***
Idag jobb, imorgon gyn, på fredag besikting av bil (undrar om de godkänner att bakljuset lyser om man bara ger det en liten smäll?..hehe..hmm) och på lördag skall Nicos bo hos sin mormor och morfar medan vi har vänner på besök och försöker göra klart i huset. Ljuset i tunneln, kan jag ana det? eller är det bara reflektionerna från nästa sten som livet tänker kasta i huvudet på mig?

Min lilla hjälpreda

Publicerad 2012-02-07 11:43:05 i Allmänt,

Ibland när man läser denna blogg kan man ju tro att jag har ett galet barn som aldrig sover, bara bits och skriker och beter sig som en tok. Men faktum är att jag har världens sötaste barn, som älskar att vara med och få hjälpa till och känna sig duktig.

Nedan kan ni se hur lycklig han var igår när han fick stå och plaska med vatten och skura diskbänken <3





Förspilld dag

Publicerad 2012-02-07 11:36:41 i Allmänt,

Ja, nu skall jag inte tråka ut er med en evighetslång utläggning om hur Nicos natt fungerade. Vi konstaterar bara att det gick bättre än natten innan, att det inte gick helt bra, att vi testade olika taktiker och att vi inte riktigt fick så mycket sömn som vi hade hoppats på.

Jag skyller sedan på detta när jag erkänner att jag inte fått gjort det jag skulle idag, dvs. lägga klinker runt den öppna spisen i källaren. När Nicos körts till dagis så handlade jag, kom hem och lagade lite mat tillmig, åt, stirrade på datorn och plötsligt hade en del tid gått.
Hämtade då klinkersen i bilen och placerade ut dem på golvet för att se hur de skulle ligga. Efter detta insåg jag två saker, eller tre om man så vill. Jag insåg att vissa klinkersplattor måste kapas lite, vilket man enligt google kan göra med hovtång men en sådan vet jag inte om vi har eller i så fall var. Jag insåg också att fixet inte kom i en klar form utan att den måste blandas till i en bunke som rymmer sisådär 8 liter, vilket jag inte har.

Så nu får jag nöja mig med den rekning jag gjort och städa istället.

Bättre och bättre dag för dag

Publicerad 2012-02-04 21:48:28 i Allmänt,

Idag har Nico ätit mycket och inte kräkts alls. Han vill helst äta en gång varannan timme. Och det får han just nu. Hans bajs skall vi dock inte tala om....fy faen... och den lukten :/
Han är nu mycket piggare och busar runt och är glad... men blir lättare trött och är grinigare än vanligt.
Vi fick ju veta att han hade barnastma och måste nu tvinga honom att andas i inhalatorgrej två gånger per dagen, 30 andetag per gång. Går lite bättre och bättre för varje gång men man måste hålla fast honom och han gråter och det är skithemskt :(
Dessutom har han vant sig vid att sova i sin säng bredvid vår säng och var inte alls nöjd när vi flyttade tillbaka den i hans rum. inte alls. Han skrek hysteriskt och dunkade huvudet i spjälorna. Slutade med att han fick komma upp och somna mellan oss när vi såg film så bar vi in honom i sin säng efteråt.

Feeling better

Publicerad 2012-02-03 14:30:43 i Allmänt,

Lillen mår bättre. Han vill fortfarande sova en del men är helt klart piggare nu. Idag har han ätit majspuffar, lite smörgås och två portioner med köttfärssås och pasta (fast 1 portion var bara en halv barnmatsburk) och han har fått behålla allt förutom en liten liten käkning i samband med att han hostade mycket. Men han är gladare och pratar mer. <3 Smal har han dock blivit! Tappat två byxstorlekar i midjan på bara några dagar :(
Själv försöker jag passa på och plugga igen saker jag missat nu när han sover, men energinivån är inte på topp. Det tar kraft att oroa sig.

Mamma pappa monster

Publicerad 2012-02-02 10:43:38 i Allmänt,

Nico vaknade några gånger i natt och drack vatten vilket kändes bra. Mindre bra kändes det att väcka honom innan Hampus gick till jobbet och få hålla fast han medan han andades in sin astmamedicin. Snacka om att känna sig som två hemska monster. Usch.
Dock hade Nico en glad morgon med lite babbel och skratt. Han knaprade i sig en och en halv påse majspuffar (Småfolk) och tog några små tuggor av en smörgås. Vatten dricker han rikligt av. Någon yougurt ville han dock inte alls ha idag. Han bara tog en sked och vägrade sedan, och mannafruttin och Drikki-smoothin jag köpt ville han inte veta av alls.
Han kom upp och satt i sängen en stund men nu blev han trött igen och ville återvända till sängen och se Emil och halvsova. Skall låta honom sova en stund och sedan försöka få i honom lite potatismos.
Själv gör jag inte mycket. Dels är jag väldigt trött av att oroa mig hela tiden och vakna och ge vatten flera gånger per natt och dels vill jag inte lämna Nico ensam då han blir ledsen och vill med (fast han inte orkar gå nästan) om jag går och så vill jag vara där om han börjar kräkas eftersom han både blir rädd, ledsen och inte alltid fattar att han skall vända på sig och inte ligga på rygg om han kräks.

Borde vara förbjudet

Publicerad 2012-02-01 16:27:17 i Allmänt,

Det borde vara förbjudet för små barn att bli sådär riktigt sjuka. Den ångest och oro man känner när ens spralliga och glada busunge som aldrig brukar sitta still plötsligt mest ligger där alldeles slapp som en trasdocka i kroppen är olidlig.
På morgonen var han dock ganska "pigg" och glad. Han satt upp i sängen och såg på Emil. Han drack en flaska med vatten och vätskeersättning (ca 4 dl), åt en halv liten burk yougurt och mumsade i sig en hel påse med ostpuffar. Käktes ingenting och verkade må mycket bättre. Ville till och med upp och sitta och gosa med mig en stund. Och när mamma och pappa sedan kom och hälsade på för att hjälpa mig passa Nico när jag skulle till apoteket så var han uppe och gick lite, även om han vinglade som en liten fyllgubbe av matthet.
Nico ser på Emil i Lönneberga från sängen. Varför bloggen valt att lägga bilden ner vet jag ej och kan ite göra något åt. Vilket även gäller nästa bild. Så ni får lägga huvudet på sned helt enkelt.
Vid lunchtid åt han lite potatismos men pga en hostattack så kräktes han upp lite av det. Efter det började han bli trött igen och somnade. Runt tre började han sedan bli sämre igen. Kräktes flera gånger (hittills fyra varav en gång på pappa), ville inte dricka och somnade.
Hoppas att jag skall kunna få i honom mer vätska sedan men låter honom sova en stund nu. Lilla älsklingen, nu vill jag att han skall bli frisk igen.
Tydligen en smittsam sak det här för hans dagis berättade att alla barn förutom 4 hade varit hemma sjuka igår av samma orsak och många hade fått uppsöka sjukhuset precis som vi :(

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela