Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Min kärlek till SVU

Publicerad 2018-04-15 21:31:40 i Allmänt, Film,

Jag vet inte riktigt vad det är egentligen men för mig känns Law & Order Special Victims Unit som en gammal kompis som alltid funnits där. Blev till och med förvånad av att se att den sändes första gången 1999 (då jag var 19) för känns verkligen som jag sett den hela mitt liv.

(null)

Även om jag sett alla säsonger (förutom den senaste) minst tre gånger, då jag har regelbundna faser då jag ser igenom alla igen, så får jag ju erkänna att de första säsongerna är de jag minst gillar. 
Då kändes det lite, trots kvinnlig åklagare och kvinnlig rättsläkare, som om min hjälte Olivia Benson var ensam kvinna i ett gubbträsk.

Men om man ska beakta när den började sändas var den ändå utmanande med sina starka karriärskvinnor och serien har alltid tagit ställning för kvinnors, och homosexuellas, rättigheter. 

Jag vet att vissa tycker att den ibland kan vara förutsägbar och moraliserande men jag tycker om hur de ständigt får med aktuella ämnen och har utvecklats med tiden. 

Dessutom är ju ovan nämnda Olivia Benson en, om än fiktiv, förebild som jobbat sig upp och vågar ta strid i alla lägen. Hon är dessutom en singelmamma som vägrat välja mellan karriär och barn. 

SVU är som en drog för mig. Är då besatt att har jag inga avsnitt att tillgå hittar jag på egna i mitt huvud. 
Jag kanske bör söka hjälp för detta :)
Men var säkra, denna serie kommer jag säkerligen ta upp fler gånger :)

(null)

Bilderna visar för övrigt hur serien såg ut då respektive nu.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela