Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Barnklädesirritation

Publicerad 2016-01-09 20:46:12 i Allmänt,

Jag vet att jag skrivit om detta typ tusen gånger innan, och det lät inträffa igen, men jag är sååå trött på utbudet av kläder till pojkar i femårsåldern och uppåt.
När Nico var mindre kunde man i alla fall hitta kläder med liite mer färg. Lite klargröna, turkosa eller lila färger... lite randigt i roliga färger om man köpte på "flick-avdelningen" osv.
Nu är det helkört... Nu är nästan alla kläderna mörkt gröna, grå, svarta och mörkt blå. Såååå tråkiga. Och gärna med "tuffa" tryck som gör mig galen. Och att köpa av kläderna som riktar sig till flickor nu går knappt det heller då det är korta kjolar, spets, glitter och paljetter till den grad att Nico aldrig skulle ta på sig (tyvärr har han snappat upp en del kring vad pojkar "får" ha på sig på dagis). 
 
Man kan hitta liite roligare färger ibland på HM, medan jag tycker att KappAhl och Lindex är supertrista. Och annars har man de dyra märkena som Villervalla och sådant att vända sig till (som har underbara färger!!) men det har jag liksom inte råd med när ungen växer ur kläderna på bara några månader. 
 
Just nu har Nico växt ur halva sin garderob också, och det var en miss av mig att köpa hem massa jeans då han "var så stor nu" att han skulle börja ha mer sådant.. då han själv meddelat att han inte tycker om "hårda byxor" utan vill ha mjukisbyxor. Han kunde dock tänka sig att "ha jeans på fredagar" :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela