Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Familjedag

Publicerad 2016-04-09 21:16:54 i Allmänt,

Fördelen med flaskmatning av bebis är att barnet kan knyta an lika mycket till mamma som till pappa eftersom båda kan turas om att mata. Nackdelen är när barnet knyter an mycket mer till pappan och den (stackars) mamman får känna sig helt ratad när bebis gråter men slutar och får en salig min i ansiktet när hon lämnas över till pappan och får ligga och mysa på hans bröstkorg.
Hehe, nej det är faktiskt mest härligt att se hur mysiga de är tillsammans och då och då får jag lite mys jag med.
 
 
Nicholas har tagit det relativt bra att få ett syskon. Han älskar verkligen sin lilla syster, är så stolt och vill gärna pussa på henne hela tiden. Dock är det klart att det är svårt för honom ibland när han är van vid all uppmärksamhet och han dessutom inte kan få lov att pussa på lillasyster hela tiden.
 
Vi har därför försökt att vi båda har stunder då vi kan ge Nico odelad uppmärksamhet. Allt från lite större aktiviteter då en av oss åker hemifrån med bara honom till mindre saker som att gå en promenad med bara honom eller sitta och spela ett spel tillsammans medan den andre har Linnéa. 
Idag ville vi dock hitta på något som familj och Nico fick välja och valde (det av oss hatade) Lek- och buslandet. Då ljudvolymen i den lokalen är outhärdlig så fick maken mest sitta i restaurangen på andra våningen där det är tystare med Linnéa medan jag ibland var med dem och ibland var nere med Nico. han lekte dock en del på egen hand också då jag inte kan hänga med i hans tempo.
Han var mycket nöjd och glad efteråt, och Linnéa hade nog fått overload av intryck för hon sov i timmar.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela