Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Saker som stör och gnager just nu

Publicerad 2015-11-19 21:52:19 i Allmänt,

Jag är ju gravid och när man är gravid anser jag att man får vara lite självisk så jag börjar med det som påverkar just mig negativt just nu..
1. Jag är förkyld. Att vara förkyld är vanligtvis inget kul, men lite av en mardröm då man är gravid... av flera anledningar. Jag nyser som en tokig och varje nysning innebär smärtsam kramp i ligamenten så det känns som knivhugg. Hade dessutom behövt inkontinensskydd då varje nysning, om jag inte hinner korsa benen, innebär extrem risk för att kissa på sig (ja, det har hänt vid ett tillfälle bara idag).
 
Sedan lite mer allmäna saker...
2. Att så många män verkar totalt oförmögna att syssla med humor om de inte får använda sig av sexistiska skämt... Som om det blir helt blankt om de inte får nedvärdera och skratta åt kvinnor...
 
(Jag är dock lite mer försiktig med att rakt av kritisera de som "råkar" skratta åt vissa av dessa skämt då man dels kan skratta åt saker man tycker är kul, men också kan skratta av chockeffekten av att man anser att någon säger något riktigt olämpligt... "han-är-ju-dum-i-huvudet"-skrattet, kan man kalla det)
 
3. Att så många människor inte kan kritisera aspekter av religion utan att hoppa på, fördöma eller förlöjliga alla religionsutövare. Ja jag hade en tendens att luta för mycket åt det hållet tidigare men har börjat ha riktigt svårt för den attityden. Nej jag är inte ett dugg religiös, jag anser att  mycket religionsutövande är problematisk, jag håller inte med om en hel del moralism inom religiösa kretsar, jag förstår mig inte på det och så vidare MEN jag hatar inte eller tycker att alla religiösa är dumma i huvudet, och jag ser inte enbart nackdelar med religions heller om man ser till det rent personliga planet i enskilda människors liv. Jag känner jättefina och underbara kristna människor och muslimska människor och att klandra dem för vad idioter gör i deras religions namn stör mig.
 
Ja med tanke på att jag mest ligger hela dagarna så har jag massor av andra småsaker som jag stör mig på, men behöver ju inte lista allt då det kanske är hyperintressant för andra att veta saker som att jag blir galen när folk kallar tröjor utan luvor för hoodie, att mitt nät är supersegt and so on.
Vi nöjer oss så.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela