Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

God Jul alla

Publicerad 2015-12-24 20:30:36 i Allmänt,

Nu har julafton kommit och passerat. Har ännu inte fört över alla bilder från kamera/usb till dator så blir inte så mycket bilder från dagen men så här såg den ut.
 
Sonen vaknade vid underbara halv tio vilket ju är sovmorgon om man är förälder och öppnade sin första julklapp. Sedan var det frukost och att fixa till sig innan vi skulle till mamma och pappa. Nicholas hade slips för första gången i sitt liv vilket tydligen väckte upp den inre direktören i honom och han skulle absolut fotograferas lite avslappnat poserande vid spiselkransen.
 
 
Själv piffade jag till mig lite extra dagen till äre och fick som kommentar från sonen att han inte tyckte att jag var fin, men "annorlunda". Tydligen är osminkat och slappt mer i hans smak.
 
 
Sedan åkte hela familjen till mina föräldrars hus, dit även min bror och hans familj kom. Som tur var kunde de vara med en liten stund trots att deras lilla dotter var förkyld och febrig. Lilla skruttan såg så pluttig ut när hon var sjuk men hennes leende när hon ser Nico är obetalbart. 
 
Tomten kom vilket innebar att Nico gömde sig i mina föräldrars sovrum tills han gått, som vanligt, och sedan delades julklappar ut. Fick bland annat jättefint set med babykläder från Ali (som för övrigt firade sin första julafton) och presentkort på böcker från maken (perfekt). 
Mest fokus var det ju dock på de små barnen. Nico fick saker så han har att leka med i ett år framöver. Bilbanor, kulbana, mörkerglasögon, fjärrstyrd helikopter, spel, Bamse-by, bok, tröja, prutt-pistol (från Dumma Mej-filmen) och mycket mer... och han var verkligen glad och tacksam. 
 
Sedan fick man leka med alla leksaker, äta massa god julmat (magen är påväg att spricka fortfarande), se på Kalle Anka och sitta och bara mysa tillsammans. Kändes som en alldeles lagom avslappnad och trevlig julafton. 
 
Nu är Nico helt uppe i varv så får väl se när det går att få honom att sova. Själv hade jag gärna somnat med en gång :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela