Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Birro - ja vad fan skall man säga

Publicerad 2014-05-31 21:16:00 i Allmänt, Åsikter,

Jag har ytterst ytterst svårt att hålla mig saklig och undvika personangrepp av det elakare slaget när jag skall skriva om Marcus Birro, för få människor i världen går mig på nerverna så som denna människa.
Vad lever han i för värld?
 
Nu senast läste jag ett av hans blogginlägg som, som vanligt, inleds med att han förfasar sig över ateister... som enligt honom inte bara saknar moral utan också med största sannolikhet super eller tar droger för att "fylla sitt inre tomrum" *tillåt mig småkräkas*
 
Efter detta börjar han tala om "sanningar" (Ja han talar då om Guds sanning) och skriver att det är ett uppror mot Gud och "det politiskt korrekta som dras till sin galnaste spets" att Göteborgs kommun beslutat att på sina utskick rörande stadens arbetsplatser numera har också en ruta där det står “övrigt” under frågan man eller kvinna…För människan är ju skapad i Guds avbild...
 
Ok... så Gud kan alltså då vara både man OCH kvinna, men att han skulle kunna vara även något annat är i Birros värld absurd. Inte ens Gud kan tydligen vara mer än två kön.. sedan tar det stopp. Och att det finns människor som indentifierar sig som och är något annat har absolut ingen betydelse för Birro... Fuck människovärde - nu talar vi om Guds sanning här. Och han kallar ateister för omoraliska?

Sedan tycker han att rätten till fri abort inte skall få finnas. För så tycker Gud, enligt honom i alla fall. Transpersoners rättigheter och kvinnors rättigheter - inte ger Gud mycket för dem enligt Birro. 

Han höll nästan på att glömma att trampa lite på de homosexuella men sedan kom han på det där med att Gud bara tycker att heterosexuella skall få gifta sig och så var det klappat och klart. Inte så att han dömer någon, men Bibelns ord bör vara lag.

Jag är förvånad att han inte hade något elakt att säga om invandrare när han ändå höll på med tanke på att han tydligen ville få med alla andra utsatta grupper i samhället.

Sedan har han mage att avsluta med att skriva att utan dessa "sanningar" ser vi inte varandra och vi missar att vi är älskade för dem vi är. WTF!! Tydligen inte om man är trans, homo eller kvinna dock. Då får man fan se till att anpassa sig för att bli älskad.

 Birro får mig att....

 

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela