Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Allt mellan Yohio och torrschampo

Publicerad 2014-03-24 20:24:09 i Allmänt,

Sista veckan på gamla jobbet nu så det är fullt upp med att få ihop allt och samla tankar och fokus nog för att sedan kunna gå vidare till något nytt. Därför kanske skrivandet blir något sämre denna vecka, och när jag väl skriver kommer det vara spretigt och försöka sammanfatta varje tanke jag haft under en hel dag.. nästan.
Dessutom köpte jag en ny pocket av Carin Garhardsen idag, Hennes iskalla ögon, som jag fastnat lite i.
 
Kommer nu dock nöja mig med att skriva ner Dagens Hiss och Dagens Diss, samt bjussa på lite länkar.
 
Dagens Hiss
 
 Denna sprayflaska som jag köpte för dyra pengar sist jag klippte mig. Jag är antagligen sist i världen att upptäcka torrschampo, men vilken grej! Har alltid trott att det inte funkar eller att det ser ut som man har mjöl i skallen istället... men detta var bara toppen. Försov mig imorse och hann inte tvätta håret och det såg så där halvfett och trist ut... spray spray och jag var som ny. Toppen!
 
Dagens Diss

Människor/media som utmålar Yohio som en ond person för att han bara signerar köpta produkter. Hallå?! Det är hans jobb det där.. han måste tjäna pengar. Inte så att man tjänar miljoner på att spela i små köpcentrum... och om han skulle signera varje liten pryl på ett ställe utan inträde så kunde han ju sitta där i år och dar. Kanske man som förälder skall ha koll på vad som gäller och inte försöka bryta reglerna istället om man inte vill ha ett besviket barn?!
Överlag stör jag mig som fan på människor som kritiserar den killen, framför allt när det är mansgrisar i medelåldern som skall tycka till om hans stil. Att växa upp i Sundsvall och vara i hans ålder och bara köra sin egen stil och sin egen grej oavsett vad folk tycker och tänker kräver fan mer stake (för att använda ett könat uttryck som den typen av personer kan förstå) än vad de någonsin kommer att få. En inspirerande kille som förtjänar respekt är han.
 
Och söt som sockervadd..
 

Och så lite länktips. Jag tycker att alla skall gå in på dethänder.nu och anmäla intresse för den nya feministiska samlingsvolym som håller på att sammanställas. Vilken bok! Ser fram emot den som fasen. Titta bara på listan över de som skall vara med och skriva i den!
 
Jag tycker också att man kan läsa Sannas senaste inlägg om det onödiga behovet av att köna barn. Tycker att det är intressant och jobbigt fenomen. Själv försöker jag alltid tänka på att använda ordet "barn" eller andra könsneutrala ord.. och NEJ, det handlar inte om att jag vill ta ifrån människor deras kön som så många tror. Det handlar om att om jag kan undvika att tillskriva människor ett kön som de inte har eller inte vill ha så gör jag det, för jag kan inte komma på ett enda bra skäl till att jag måste dela upp människor i kön eller behöver benämna dessa kön i alla lägen.
 
Och varför inte Moralfjants inlägg om att man faktiskt inte måste anmäla våldtäkt. Har själv många gånger känt mig "skyldig" för att jag inte anmält det jag själv varit med om... som om det innebär att jag inte led lika mycket, att han är mindre skyldig eller att jag liksom inte är riktigt trovärdig i andras ögon. När det egentligen handlade om att jag visste att jag inte hade en chans i helvete i dagens rättssystem och inte ville utsätta mig för det jag visste att jag hade att vänta i och med en anmälan. Önskar jag ibland att jag hade anmält? Ja. Har andra med det beslutet att göra? Nej.
 

Kommentarer

Postat av: BLIXA - det blir jävligt tyst i skogen om bara de vackraste fåglarna sjunger

Publicerad 2014-03-25 07:48:31

Å när det kommer till torrschampo behöver man verkligen inte köpa dyra grejer. De billiga flaskorna, för typ 60 spänn på Åhlens funkar precis lika bra. Underbar produkt!

Svar: Då får jag köpa ett billigare och testa nästa gång för denna flaska gjorde mig ruinerad :P
Knyttet

Postat av: Sofia

Publicerad 2014-03-25 14:23:08

Har man mörkt hår kan jag tipsa om att även vanligt kakao funkar bra. =) Motsvarande för blonda är potatismjöl men då måste man ju vara väldigt ljus i håret eftersom det är helt vitt.

Det är fördelen med de köpta, att det kan vara lättare att passa ens egen hårfärg.

Svar: Tack för tipsen :)
Knyttet

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela