Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Det dära med tandborstning

Publicerad 2013-03-11 19:14:30 i Allmänt,

Håller absolut med Lottas kommentar om att tandborstning är viktigt och tack för alla tipsen! Har känt att jag verkligen behöver tips på hur jag kan göra det roligt så skall sätta igång och beta av dem en och en.
 
Tidigare har det ju varit så lätt med Nico för han älskade att borsta tänderna och gjorde det gärna, så känns så jobbigt att det liksom tagit stopp. Och när han blir sådär hysterisk som han vad gäller tandborsten nu (räcker att han ser den så skriker han i panik) så hade det alltså inte bara krävts lite tvång utan det hade krävts att en höll fast, en bände upp munnen och en borstade typ. Jag älskar min lilla unge och hans egenheter men de kan vara besvärliga just vad gäller det där att han kan få panik och hysteri över vissa saker (som att han gråter tokmycket och inte vågar vara i min närhet om jag har vantar på mig).
Så det krävs att man lirkar och kommer på sätt som gör att han själv vill, annars kan man liksom bara ge upp.
 
Nu handlar det alltså inte alls om att jag ger upp eller mutar så fort Nico inte vill något. Absolut inte. Utan det handlar om vissa specifika saker som han reagerar på ett speciellt sätt på. Han får inte som han vill om man bara är argledsen eller obstinat, men när det är det där hysteriska så låser han sig helt om man försöker tvinga.
 
Min plan nu är att jag skall ta hem den där tandborstsången och så skall ha få köpa en ny tandborste som han väljer själv, och en till Woody, och så får vi se hur det går.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela