Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Zombies, run

Publicerad 2013-04-13 22:18:38 i Allmänt,

Jag och springa har aldrig riktigt gått hand i hand. Kan bero på att jag är lite lat. Kan bero på mitt behov av bra väglag då jag är klantig och snubblar lätt. Kan bero på att jag är småfet och har dålig kondis. Kan bero på att jag får ont i fotlederna efter fem meter och får benhinneinflammation efter tio. Kan bero på många saker, men då jag aldrig har tid att gå på de pass på gymmet som jag vill och ändå vill få igång mig själv så har jag insett att jag måste ut och springa när Nico har somnat på kvällen nu när det börjar bli ljust ute.
 
För att motivera mig själv så laddade jag hem appen Zombies, run. Då kan man alltså med hjälp av olika uppdrag och ljudet av zombies som jagar en göra löprundan lite roligare/mer skrämmande.
Jag hade tänkt att testa den idag men på grund av att appen krånglade vid nedladdning samt magproblem som vi inte skall gå närmare in på så fick detta skjutas upp till imorgon.
 
 
Jag ser framför mig tre tänkbara alternativ:
1. Jag har sämre kondis än jag trodde och får en hjärtinfarkt
2. Jag lever mig in i det hela tills jag blir så rädd att jag får en hjärtinfarkt
3. Jag lever mig in i det hela så mycket att jag hugger en pinne i pannan på en granne som är ute på sin kvällspromenad
 
Skall bli spännande att se... speciellt för grannarna.

Kommentarer

Postat av: Emma

Publicerad 2013-04-14 09:01:07

Låter som en kul app!
Tycker själv att det är jobbigt att börja springa, det tar ett tag innan lyckoruset och att känslan att det känns "lätt" infinner sig. Jag brukar börja med att gå i rask takt och om andan faller på joggar jag tills jag inte orkar mer, men innan jag får blodsmak i munnen. Då känns det lite lättare att nästa gång springa minst 1 m längre än förra passet. Långsiktighet är det bästa!
Och att springa i skogen! Då kan du inte springa "för snabbt" för att du måste hålla koll på var du sätter fötterna och du ökar förbränningen eftersom du måste balansera och parera kroppen på ett annat vis än på en gångväg. Jag är också klumpig och vinglig, men det blir snabbt bättre när man övar.
Lycka till! Jag längtar tills jag också kan springa igen! 😊

Postat av: Observatör

Publicerad 2013-04-14 11:32:22

Jag är ganska säker på att författaren bakom denna blogg tillhör jämställdisterna.
Möjligen skapad av någon av bloggarna bakom bloggarna: Trollans Tankar, Catta i bubblan eller Aktivarum.

Hejsvejs

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela