Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

geeks and hunks

Publicerad 2012-12-01 10:59:20 i Allmänt,

Lady Dahmer skrev nyligen ett inlägg om hur kvinnor dras till män med farlig (=kåt?) blick. Hon tog bland annat upp Drogo ur Game of Thrones som många kvinnors våta dröm.
 
 
Och ok, jag kan hänga med i resonemanget. Kanske är det en slags biologisk nedärvd grej att kvinnor tittar efter men som ser bra ut på att jaga och försvara och som har starka gener att föra vidare. Något priminitvt sådär. Och visst kan jag se en viss attraktionskraft hos sådana män, men mer av slaget sexuell attraktionskraft.
 
 
Jag kan själv ha en liten thing för en av de onda, Camulus, i Stargate SG1.
 
Men jag måste säga att både på film, tv och i verkligheten så tycker jag i 99% av fallen att de som är mest attraktiva och intressanta är de som är riktigt smarta. Visa mig ett geni så går jag igång oavsett hur killen ser ut. Tycker inte att det finns något annat som är lika intressant som en man som kan riktigt mycket saker och som är intelligent. På samma sätt finns inget som är så extremt avtändande som ointelligens.
 
Vet inte om det är jag som är udda eller om det bara är så att vi är oss att det ÄR de där manliga muskelhunkarna som vi SKA tycka om?
 
Spock i StarTrek - kan saker
 
Reid från Criminal Minds - kan saker
Sheldon från BBT - kan saker
Rodney från Stargate Atlantis - kan saker

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela