Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Hans egna ord?

Publicerad 2011-11-03 20:48:29 i Allmänt,

Jag har ju ett tag... bekymrat, kan man kanske kalla det, mig för att Nico inte längre använder ord. Han la ju av med det när han började krypa och gå. Har googlat, rådfrågat folk och blivit lite sådär fånigt nervös.
Men som om han läst mina tankar så har idag, förutom orden "titta" och "där" (dää) som ofta förekommer, han sagt "komma" när min pappa frågade om han ville komma upp i hans knä och han har mer tydligt och klart åter sagt "mamma". Hampus benämner han dock med ett mer otydligt "babba". Han har också pekat på datorskärmen när vi såg på nyheterna och berättat att där var en "dubbe" (gubbe).
Jag började också inse att en del av det jag trott varit nonsensord faktiskt har en riktig mening för honom. Flera gånger har jag tidigare hört honom säga "Kicko", men inte förrän idag har jag insett att det är vad han kallar sig själv. Detta har han sedan idag använt i två olika kombinationer, "Kicko bä" (som betyder Nico vill bli buren/bäras) och "Kicko mä" (som betyder Nico vill med ha).
Förutom hans små språkliga framsteg så kan han nu äta med sked. Han har ju kunnat det ett bra tag sådär halvdant men nu är det mer tydligt att han faktiskt kan och när vi åt kvällsmat idag så åt han en del av gröten själv med sked och var mycket stolt.
Efteråt borstade han tänderna och fast han tuggar en del på tandborsten så är han faktiskt jätteduktig och riktigt borstar alla sina små tänder.
Min underbara älskling <3

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela