Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Hur det gick idag?

Publicerad 2011-01-09 19:43:03 i Nytt på bebisfronten,

Idag har vi försökt införa mer rutiner för Nico. Har gått sådär. Han har inte varit helt samarbetsvillig. Jag hade ju dessutom extrem huvudvärk och fick lägga mig några timmar då dagen och han var då med Hampus. Hampus är ju precis lika bra som mig på att ta hand om Nico men kan ju ha påverkat honom då han är van vid att jag är där på dagarna.

I alla fall så gick det såhär:

06.00 Vaknade han men ville inte äta utan vi gick upp och busade lite lugnt. Han låg på golvet och lekte själv en del.

07.30 Åt 150ml

07.50 -10.15 Sov han. På sikt hoppas jag kunna få honom att sova längre på morgonen istället för att ha denna korta vakenperiod på morgonen för att sedan sova ett ganska långt pass igen.

10.15 Åt 100ml

12.30 Åt 100ml + gröt. När han äter gröt äter han oftast ca 1/2 dl banan- eller risgröt blandad med päronpuré.

13.00-13.20 Sova. Var meningen att han skulle sova en timme, men han vägrade sova mer.

14.30  Åt 150ml

16.30 Åt 120ml

16.30 Var meningen att han skulle sova en timme här, men han vägrade sova överhuvudtaget fast han var trött.

18.00 120ml + gröt. Han är dock lite mindre gröt än vanligt och ersättningen fick till stor del trugas i honom under en timmas tid.

19.20 Åt 60ml och somnade. Planen var ju från början att han skulle somna 20, men eftersom han hoppat över att sova på dagen till stor del så funkade inte det. Han skulle även ha ätit mer innan han somnade men han somnade mitt i maten och ville inte väcka honom.

 

Eftersom han åt dåligt på kvällen har jag en känsla av att han kan vakna redan 20.30-21 för att äta igen. Sedan får vi se hur det går i natt. Vi har även vädrat hans rum en timme innan han skulle sova så luften skulle vara frisk när det var dags att gå till säng. Något vi planerar att göra varje dag hädanefter.

Imorgon blir det lite svårare att hålla oss till våra rutiner då vi har ett möte på banken kl 14 och Nico då får vara hos sin mormor. Hans sovpass blir ju därför rubbat, men kanske kan bli bra om han sover en stund i bilen på vägen dit och sedan kan sova en stund när vi kommer hem.

 

Har i övrigt inget spännande att berätta då större delen av min tillvaro just nu är fokuserad på att få till bra rutiner för Nico. Hade varit så himla skönt om man hade fått bukt med hans nattproblem innan Hampus börjar jobba.

Kommentarer

Postat av: sofia

Publicerad 2011-01-09 22:59:31

tycker det låter som ni jobbar på bra =) sedan när man har lite rutin på vardagen så är det lättare att rucka på dom igen. jag märker det på K som ju är väldigt rutin:ig, att jag kan göa om lite ibland å improvisera lite och det går fint.



har ni någon speciell rutin kring läggdax som han känner igen och förknippar med natten?

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela