Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Tyck till

Publicerad 2011-02-20 20:44:04 i Allmänt,

Kom igen nu gott folk och tyck till om vilken eller vilka sommarkurser jag skall söka till.

Det finns inte mindre än tre olika vampyrkurser att välja mellan bland annat... Hur skumt är inte det..haha.

Vampyrfiktion
Vampyrer och makt - konstruktionen av vampyren i fiktion och samhälle
Vampyrberättelsen från Dracula till Twilight

Av dessa tre är det dock den sista som verkar roligast. Mest lättsam sådär.

Deckare tycks också vara populärt. Två kurser är bland annat:

Moderna kriminalromaner
Deckaren igår och idag - från Agatha Christie till Stieg Larsson

Varav den andra av de två verkar rolig. Och jag gillar ju deckare.

Kreativt skrivande och
Att skriva barnlitteratur
heter de två skrivarkurser som finns. Av dessa verkar den första roligast då den verkar vara mer inriktad på själva skrivandet. Fördel är att jag kan kickstarta mitt skrivande, nackdel är att skrivande kräver en del fokuserad tid.

Ledarskap på individ- och gruppnivå är den mest seriösa kursen jag funderar på, eller i alla fall den kurs jag kanske faktiskt kan ha användning av i mitt jobb. Frågan är dock om jag är sugen på nåt så seriöst.

Lite mer halvseriösa är Livets mening och Kritiskt tänkande. Den första är en filosofikurs men den känns nästan lite deprimerande... inte för att jag finner livet deprimerande, tvärtom så finner jag det deprimerande att folk skall behöva fundera på meningen med livet. Den andra kursen verkar faktiskt ganska intressant och innehåller argumentationsteknik och man får lära sig att känna igen dåliga argument och sådant. Så att jag ännu mer kan tjöta hål i huvudet på folk :)

Brottsplatsens arkeologi är någon kurs där man får lära sig om likheter mellan arkeologi och moderna metoder för att lösa brott. Tydligen ingår det i kursen att försöka lösa ett påhittat brott också. Låter ju skojsigt... men kanske behöver man lägga för mycket tid på det...?

Sedan finns det kursen Harry Potter och hans världar. Låter ju himla kul... faktiskt lite sugen på att läsa alla Harry Potterböckerna ändå. Dock är det ju lite otroligt att skattepengar går till att hålla en kurs i det ämnet på universitetet..haha.
Fantasylitteratur är en annan kurs som skulle kunna vara rolig.

En kurs som lät skojig när man läste rubriken men som verkade jävligt seg när man läste kursbeskrivningen var Disney - film, litteratur och fenomen. å den blir det nog inte.

Men vad tycker ni? Vad skall jag läsa? Skall jag slipa mina skills i att snacka genom att läsa kritiskt tänkande eller skall jag chilla med Harry i sommar. Eller tycker ni att jag behöver lite blodtörst i form av vampyrer.. eller kanske mänsklig blodtörst i form av deckare?
Skall jag vara seriös eller bara ha lite kul? Ge mig era åsikter.





Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela