Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Gårdagen

Publicerad 2010-10-10 09:34:09 i Kärleken,

Var supermysigt igår. Lämnade av lillen hos sin mormor och morfar strax innan 14 och begav oss sedan in till stan. Där åt vi först middag på Stagedoor. Jag åt pepparstek med stekt svamp, pepparsås och pommes medan Hampus åt den enligt honom godaste hamburgaren som finns. Var så härligt att bara sitta och prata om allt möjligt (även om samtalet lätt halkar in på barn och hus). För ett ögonblick var vi "bara ett par" igen.

Sedan gick vi till bion och fick uppleva Bergakungens VIP-biograf. I loungen (stavas det så?) fick man äta massa gratis godis (men vi var proppmätta så jag åt tre små bitar och Hampus inget..haha) och Hampus tog en öl. När man sedan skulle in i salen fick man varsinn gratis popcorn och varsinn dricka. Men vi var ju fortfarande proppmätta och jag är ingen popcorn-människa så vi tog bara en popcorn och den stod i det närmaste orörd genom filmen.

På VIP sitter man i stora bekväma skinnfåtöljer men massa benutrymme (vilket jag nästan alltid har då jag är kort) och med ett litet bord bredvid som man kan sätta saker på. Jättemysigt och bra mycket bekvämare än vanlig bio, och framför allt tystare då salen är ganska liten och det inte ryms så många. Nackdelen tyckte jag var att man hade ett litet bord bredvid varandra så man kunde inte riktigt hålla handen eller mysa, och Hampus kändes så långt bort.

Filmen vi såg, Inception, var en av de absolut bästa filmer jag sett. Verkligen älskar när man känner att manusförfattaren kommit på något helt nytt och orginellt och verkligen fått ihop trådarna i en komplicerad intrig. Som att lägga ett svårt puzzel och när sista biten läggs känner man att "där satt den!". Välgjord, bra skådisar och coola effekter. Älskade den. Känner att det var ett riktigt bra val av film att se. Hampus tyckte också att den var skitbra.
Kortfattat kan man säga att den handlar om en grupp människor som arbetar med att ta sig in i andras drömmar för att komma åt information. Resten får man se själv. Om man vill analysera lite kan man säga att den handlar om det mänskliga medvetandet och hur sor makt våra känslor har över detta.

Även om det var skönt att komma bort lite så saknade jag Nico en del. Han hade dock haft det kul hos mamma och pappa. Gått på promenad, lekt i babysittern och gosat. De hade tagit underbara bilder på honom som jag hoppas att mamma kan skicka till mig sedan - måste förstoras och upp på väggen! När vi kom för att hämta honom vid 22 så sov han redan och minns inte hur länge han hade sovit, men han sov sig igenom både placering i bilstolen och sedan att bli lagd i sängen igen när vi kom hem, och sov sedan till 03. Efter det har han dock sovit ganska oroligt i pass på 1-2 timmar och är ganska kinkig när han är vaken.
Han brukar ju vara vaken och pigg vid denna tiden men vill bara forsätta sova.
Jag tror att det är för att det var en så "stor" dag igår med massa upplevelser att smälta som gör att han är trött och lite gnällig, men Hampus som börjar bli förkyld med ont i halsen tror att Nic kan ha smittats och är så för att han börjar bli sjuk han med. Kan nog vara vilket som. Nu sover de som medvetslösa båda två i alla fall.

Senare idag blir det till att röja och göra lite praktiskt här hemma. Skall också boka en ny läkartid för penicillinkuren är slut, men magsmärtorna består. Känns inte alls kul och jag är lite rädd och orolig. Inte lika mycket för vad det kan vara som över att jag måste tillbaka till läkaren och kommer få utstå massa prover och undersökningar. Fan också.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela