Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Tv-serier

Publicerad 2013-01-31 20:09:37 i Allmänt,

Sitter här och väntar på att Nico skall somna och roar mig med att försöka komma på alla bra tv-serier man sett genom åren. Känns som jag knappt kommer på några alls men tanke på vilken serie-nörd jag är. Eller nej, det kanske man inte kan kalla mig då det finns många väldigt älskade serier som jagskitit i helt, som Prisonbreak, Oz och Lost.
 
Två klassiker som alltid kommer finnas på topplistan är ju Twin Peaks och Arkiv X.
 
När det kommer till sci fi så måste jag säga att jag älskar Battlestar Galactica mest av allt. Kände riktig sorg när den serien tog slut. Sedan har jag ju såklart tyckt om alla StarTrek serier och Stargate serier också. Tyckte om Falling skies också - lades den ner?
 
Älskar ju kriminalserier också och där är favoriterna CSI - Las Vegas, Criminal Minds och Bones. Även om Sherlock nog vinner trots sitt miniserieformat. The Killing var också riktigt riktigt bra.
 
Vad gäller sjukhusserier så älskade jag Cityakuten när den var ny, annars är det House som gäller.
 
På humorfronten är det nog The Big Bang Theory och The IT crowd som vinner enligt mig.
 
På fantasy/skräck hållet så har vi ju också The Walking Dead, som jag tyckte om men som vi slutade se på i en period då vi hade lite för mycket serier att se men som jag nog får återuppta, True Blood, som jag tycker om men inte älskar, och såklart Game of Thrones som är i en klass för sig själv.
 
Dexter är ju lite en egen genre men en serie som jag tycker väldigt mycket om. Kan också nämna att Heroes var asbra första säsongen men sedan sakta gick utför och jag såg aldrig klart den och Flash Forward tyckte jag mycket om innan den lades ner.
 
En ny serie som jag tycker är asbra är Homeland. Har mycket gemensamt med 24 men inte riktigt lika bra, men nästan.
 
Och 24 är nog också den serie som jag får utnämna till en av de två serier jag tycker är de bästa någonsin. Den och Rome. Båda måste ses.
 
Har jag glömt någon? Är det någon jag inte sett som jag borde se?
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Postat av: Anonym

Publicerad 2013-01-31 21:09:50

Vi gillade också Flash forward och Homeland. The walking dead blev sämre i säsong 2 men säsong 3 är fantastiskt spännande!

Om man gillar lite serier med "out laws" så är två tips The Shield och Sons of Anarchy. SoA är helt fantastiskt bra!

Breaking bad är också en serie som är sevärd.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela