Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Barnens Lekstad

Publicerad 2012-07-15 14:28:03 i Allmänt,

Tack vare Facebook så upptäckte jag igår att det i Kungälv ligger något som heter Barnens Lekstad. Hundra spänn för att leka tre timmar. Så jag drog med mamma, pappa och Nico dit idag på förmiddagen.
Och vilket hit det var! Dit blir det till att åka många fler gånger.
 
Precis när man kom in låg lekdelen för de mindre barnen, med litet bollhav, liten rutschkana (hur fan stavas det?) och jättelego bland annat. Trodde dock att Nico skulle stanna i det lilla bollhavet för evigt. Tydligen var bollhav hans grej.
 
 
Sedan fick han dock sa att en bit in, i lekdelen för lite större barn, så fanns det et stoort bollhav - och då sprang han dit kvickt. Försökte visa honom studsmattorna men nej, det var bara bollar som gällde.
 
 
 
Han testade de små cyklarna lite men återvände till bollhavet ganska snabbt, tills dess han såg några andra barn klättra upp på hinderbanan till den jättelånga rutschkanan. Och när han väl hade upptäckt det så blev det minsann motion för min del för man fick om och om igen klättra med honom upp och ner tillsammans med honom. Fast roligt var det :)
Nico brukar dessutom alltid åka ner på mage (fötterna först) men det dröjde inte lång stund förrän han satt upp och åkte han med.
 
 
 
 
Och så här lycklig såg jag ut efter att ha åkt kana :)
 

Nico hade nog gärna stannat längre, men det var dags att åka och äta lunch... så vi fick bära ett protesterande barn till utgången efter nästan två timmar. Får bli fler besök istället. 
Vill verkligen rekommendera detta ställe till de som bor i närheten. Förutom de saker Nico roade sig med så fanns det alltså massa klätterlek med hinderbana, tunnlar, olika kanor etc. och allt var med nät kring och vadderat så fanns ingen risk för allvarliga fall eller att barnen skulle slå sig.

Det fanns ju också trehjulingar med cykelbana och "tankstation", studsmattor och tre olika lekrum med teman; ett kök, en affär och en veterinärklinik. Massor för ett barn att utforska med andra ord.
 
Efteråt bjöd mamma och pappa på McDonaldslunch där Nico också fick en ballong - en ballong som lägligt nog exploderade brevid mitt öra medan jag körde bil senare. Minde trafiksäker upplevelse :/
 
 
När vi kom hem trodde jag att Nico skulle somna som en stock, men icke. Han sov inte alls han. Så kommer nog vara en övertrött unge ikväll... men det får det vara värt för han hade riktigt skojigt :)
 
Stort tack till mamma och pappa för sällskap, inträde, mat och alla de fina bilderna <3 Världens bästa mormor och morfar tycker Nico :)
 

Kommentarer

Postat av: sofia

Publicerad 2012-07-15 20:19:20

tipps från en mc donaldsveteran, är att släppa ut lite luft ur dom där balongerna innan man ger den till sitt barn, då håller den längre och riskerar inte att smälla i bilen. bin there... hehehe!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela