Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Den ombytliga babyn

Publicerad 2010-12-31 08:11:47 i Nytt på bebisfronten,

Gårdagens kväll kan inte beskrivas som annat än kaos. Nico fick en timme efter läggdags ett hysteriskt utbrott. Han bara grät och grät så han inte ens kunde andas, och fortsatte så göra under nästan en timmes tid. Helt otröstlig och betedde sig som han hade jätteont, och man kunde inte lägga honom ner utan var tvungen att bära.
Hampus var hemkommen med bakis som få och kunde stundvis knappt röra sig... vilket jag var irriterad som fan på ett tag men sedan insåg jag att han ju faktiskt inte hade kunnat veta innan att Nico skulle bli såhär... och minst av allt kunde han veta innan att jag mitt i allt detta skulle börja må galet illa och börja kräkas som ett as.

Ringer sjukvårdsupplysningen som hör Nico i bakgrunden och tycker vi skall åka in till sjukhus med honom. Ringer mamma som är gullig och hjälper till med skjuts.
Han lugnar sig dock i bilen och när vi kommer till sjukhuset gråter han inte mer. När sköterskan frågar hur det är fatt håller han en lång allvarsam monolog som om han verkligen själv försöker beskriva det som hänt :) När läkaren väl kommer så skrattar han bara (Nico alltså) och läkaren hittar inget fel (även om han inte kollade så himla noga direkt). Tror han mest gick enligt principen "Ser inte sjuk ut nu = är inte sjuk". Så var bara att åka hem igen.

Jag kräktes lite till innan jag fick nattat Nico och sedan fick jag och Hampus turas om i natt. Nico sov dock liiite bättre än andra nätter. Nu är jag sjukt trött och får nog sova ett tag till när Hampus vaknar, men illamåendet tycks vara borta. Får väl se hur det blir med nyårsfirande idag.


Nico tidigare på dagen när han glatt sitter i sin gåstol och demonstrerar att han kan visa sin lilla tunga :)

Kommentarer

Postat av: sofia

Publicerad 2010-12-31 11:59:20

så söt bild asså! tycker han har ändrat sej lite det sista i utseendet :)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela