Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Illamående i kvadrat

Publicerad 2015-09-22 16:06:09 i Allmänt,

Jag hade ju intentionen att börja blogga lite mer men jag hade glömt hur extremt illamående och trött jag blir när jag är gravid. Lever främst på frukt, grönsaker och soppor just nu och vill helst sova hela tiden.
Vet inte om det är värre denna graviditeten eller om det är så att det bara känns så eftersom jag när jag var gravid med Nico till största delen var sjukskriven och kunde ligga i min säng och vila hela tiden medan jag nu jobbar och har en femåring som vill ha uppmärksamhet.
Maken måste ju jobba han med och ägna tiden som blir över åt sonen så ser lite ut som ett krig här hemma. Det är i lägen som dessa som man känner att detta samhällssystem där man lever en man och en kvinna (eller två män eller två kvinnor) egentligen är väldigt opraktiskt. Fler vuxna i en familj hade verkligen underlättat på många sätt. Synd att jag tycker att de flesta människor är jobbiga annars hade jag kunnat starta ett litet kollektiv.
 
Förra veckan försökte jag få till en deltidssjukskrivning via vårdcentralen då jag nu måste ta ledigt utan betalt vissa dagar för att jag kollapsar annars. Men icke - graviditet är ingen sjukdom sa läkaren. Idag var jag dock på mvc och fick en tid till deras läkare för barnmorskan tyckte absolut att jag behövde sjukskrivning så får väl hoppas att deras läkare är mer förstående.
Efter oroväckande lång tids försök fick vi idag höra det lilla hjärtat slå igen. Tydligen lever hen rövare där inne och det var svårt att höra annat än hens akrobatiska volter till en början. En till liten tokunge kanske.
 
En sak som jag minns tydligt från första graviditeten och som nu dykt upp igen är boandet. Den enorma lusten att inreda, möblera om, köpa nytt och pyssla. Dock har jag ju inte mycket till ork så än så länge befinner sig det mesta på planeringsstadiet.
Idag kunde jag dock inte stå emot lusten att göra ett dyrt inköp och köpte muggstället från Rice nedan med en hel uppsättning muggar att sätta i. Är dock nöjd med mitt inköp även om jag kanske inte skall tala om för maken vad det kostade :/
 
 
Imorgon är det jobb, med möten hela dagen. Skall börja med handledning och minns tydligt att jag fick en hemläxa sist men min gravidhjärna har helt raderat ut vad denna bestod i.
Sedan är det personalmöte och så ytterst lite tid att planera för resten av veckan då jag bara jobbar halvdag torsdag och är ledig fredag.
Fredag är det bokmässan!! Ser så mycket fram emot det!
Ser mindre fram emot att maken åker iväg på jobb idag och inte kommer tillbaka förrän söndag natt. Kommer bli spännande att se hur jag klarar av det som det vrak jag är. Tack och lov att vi just köpt ett PS4 som kan underhålla barnet lite.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela