Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Vill gå hem

Publicerad 2015-05-06 20:55:12 i Allmänt,

Vissa människor gillar att resa och se världen. För dem är det viktiga att se så många platser som möjligt, nya miljöer, annan natur, andra slags människor och kulturer.
Tanken på att resa tilltalar mig. Planeringen, drömmarna, men inte själva resandet i sig. Det gör mig bara stressad och orolig. För mig är hemma verkligen alltid bäst.
 
Kanske är hemmet så viktigt för mig då jag alltid känt mig så vilsen i världen. Alltid sökt efter samma trygga känsla som man hade då man som barn vaknade upp och hörde ljudet av sina föräldrar i köket, doften av kaffe, ljuset som smög sig in under rullgardinen.
Efter att jag flyttat hemifrån kände jag alltid igen mig i de där diktraderna "Vill gå hem - men har inget hem". Vad jag än gjorde så var det aldrig hemma. Hemma var förlorat.
 
Tills vi köpte detta huset. Tillbaka nästan där jag startade men jag antar att det är här som är mitt hemma och det är detta som är den enda platsen som jag riktigt kan andas på. Så därför spenderar jag hellre mina pengar på att här skapa min perfekta oas, mitt livsrum, istället för att se resten av världen. För jag har alltid vetat, att  för att må bra så  måste jag göra min värld så liten som möjligt.
 
Godnatt min värld. Nu skall jag sova.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela