Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

What´s Up

Publicerad 2015-04-27 20:35:11 i Allmänt,

Long time, no see - som man brukar säga... Eller är det så man brukar säga. Oh well.. kommer (om jag orkar) ge lite förklaring till min frånvaro i ett annat inlägg men nu tänkte jag bara ösa på med inlägg om saker jag köpt. Ge konsumentsamhället ett ansikte typ.
Nej, jag har köpt dessa saker under en relativt lång tidsperiod kan sägas - men kanske är jag det som Schyffert kallade för "champange-socialist" på radio idag. Kan för övrigt vara ett gammalt uttryck som jag bara missat.
 
Första inlägget kommer handla om smink. Från att ha gått i princip osminkad i typ fyra år, har jag plötsligt börjat tycka det är skitkul att piffa till mig. Köper nästan allt på eleven.se (undantaget att jag köpte två mascaror på Lindex för ett tag sedan på rean. Den ena var bra medan den andra var totalt värdelös och kommer upp i stora slemklumpar ur flaskan.), och allt nedan är köpt där.
 
Let us begin...
 
Denna mascara var den första jag köpte från eleven.se och den tyckte jag riktigt mycket om. Gav bra volym, men kunde ha separerat något bättre. Kändes som den tog slut snabbt också.. men kanske bara jag som sminkar mig mer nu än förr (då en mascara kunde räcka i ett år eller två typ).
 
IsaDora Eye Color Bar - Smoky Mauves, heter paletten ovan. Den börjar i beiga toner för att gå över i mer lila. Vissa är matta och vissa har lite skimmer i sig. Konsistensen är bra och mjuk och det ger fina, men diskreta, färger. Var nöjd med det köpet.
IsaDora Twist-Up Gloss Stick - Toffee Pop. Jag har alltså köpt en lite brun nyans. Även om jag helst vill ha matta läppstift som håller länge eftersom jag tar på mig på morgonen och sedan glömmer bättra på, så ville jag prova denna. Den sitter inte länge men när den är på tycker jag väligt mycket om den. Färgen är fin med lite skimmer, konsistensen är mjuk men inte kletig och den luktar väldigt gott. Har beställt ett till sådant här i lavendel-nyans.
 
Revlon Colorburst Matte Balm Showy/Elusive/Sultry/Standout. Detta matta läppstift har jag alltså i fyra olika nyanser. Innan jag går in på dem separat kan jag säga att jag älskar etta märke! Färgen är matt men känns inte torr utan mjuk hela tiden, och den sitter i många många timmar. Mitt enda klagomål skulle vara att färgerna som de ser ut på bilderna inte riktigt stämmer överens med verkligheten som jag skriver mer om nedan.
Sultry än en lite mörkare brun nyans. Av bilden trodde jag att den skulle vara riktigt mörk, men den är bara något mörkare än nude. Är den färg jag använder mest dock.
Showy borde jag även av bilden ha insett inte var något för mig. Väldigt rosa. Kan dock vara kul ibland eller att ha att blanda med de andra.
Standout ser brun ut på bilden men är väldigt röd, Snygg att ha vid fest dock.
Elusive trodde jag skulle vara en ljus rosa men den har lite oranga toner i sig... börjar tycka mer och mer om den dock.
Är lite inne på att köpa en till, lila, nyans av denna.
 
Max Factor All Day Flawless 3-in-1 Foundation. Om det är något jag använder sällan så är det foundation, av det skäl att min hy är überkänslig och jag lätt får akut acne inom en timma om jag använder fel slags foundation. Denna fungerade dock väldigt bra. Den känns tunn och lätt och inte alls klibbig. Man känner att huden andas.
 
 
Max Factor False Lash Effect Mascara. Denna mascara separerar superbra! Dock hade jag gärna haft lite mer volym, så skall köpa en annan mascara så jag kan använda dem i kombination.
 
NYX Soft Matte Lip Cream - Ibiza. Som ni kommer märka nedan så har det visat sig att NYX inte är märket för mig. Denna lip cream ser ut nästan som ett läppglans när man skall ta på det och är då flytande, men torkar sedan till ett matt läppstift. Problemet är dock att det verkligen torkar och känns torrt med en gång. Färgen har sedan en tedens att samlas i varje litet veck på läpparna men försvinna i övrigt så man får randiga oattraktiva läppar. Syn då färgen (som i mitt fall är röd) är väldigt fin de första fem minuterna.
NYX Smokey Shadow palette. Denna NYX palett som innehåller både grå, svarta, lila, blå och ljusa nyanser lider av samma problem som deras lip cream - de känns torra. De är inte alls mjuka att ta på utan ganska svåra att få ut på ögonlocket på ett bra sätt. Färgen samlas  gärna i en fläck när man först satte ner penseln.
IsaDora Twist-Up Matt Lips - Naked. IsaDora gör även matta Twist-Ups och köpte i detta fall en nästan nude färg. Tycker mycket om den då den är väligt diskret och kan användas till vardags. Färgen håller länge, och även om den inte känns lika mjuk som revlons matta läppstift så är den inte torr som NYX. Hade säkert köpt någon mer färg av detta om det inte vore för att denna och färgen candy store (mycket rosa) är de enda som finns kvar.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela