Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Toppar

Publicerad 2015-04-28 22:23:08 i Allmänt,

Eftersom jag inte kan/vill blogga om vissa av de saker som påverkar mig mest i mitt liv just nu så blir det fortsatt konsumeringsinlägg även fortsatt när andan faller på.
Som ni som läst ett tag vet så har jag något av en besatthet när  det kommer till Halens. Jag har sedan i höstas köpt en hel del från dem och tänkte nu dela med mig av några av de "överdelar" jag köpt där. Vill poängtera att de är köpta i omgångar under lång tid och inte på en gång, samt att en del av det jag köpt nu gått ur sortimentet.
 
Överlag så stämmer Halens produkter väldigt bra i storlek och kvalitet, men det är viktigt att läsa tidigare köpares kommentarer. Om jag hade gjort det innan jag köpte detta långa linne så hade jag vetat att spetskanten längs ner inte alls är elastisk på samma sätt som linnet, vilket skapar problem om man har bred stuss som jag, samt att spetskanten tappar i färg redan efter en tvätt och sedan har en helt annan (mer blå) nyans än linnet.
Toppen ovan kom med sin senaste beställning och älskar den. Broderiet runt halsen är jättefint och den är bekväm att ha på. Finns i en blå variant också som kanske hamnar i nästa inköpskorg.
Denna kofta köpte jag i höstas/vintras och älskar färgerna. Mjuk och skön att ha på och ett plagg jag fått många komplimanger för.
Nu kommer några av de plagg jag inte var lika nöjd med. Tröjan ovan var egentligen inget fel på så sett, men materialet var inte så mjukt som det såg ut på bilden och hela tröjan kändes oformlig och tråkig, Fungerar hemma dock.
Denna topp såg inte heller lika kul ut i verkligheten. Såg lite billig ut och tappade snabbt i färg.
Toppen ovan tycker jag visserligen om både i färg och modell, men om man inte är ute på partaj så ofta (vilket jag inte är) så kommer den inte till användning så ofta då den inte känns som ett plagg man kan ha på jobbet.
Denna gröna topp är underbar i färgen, men tyvärr så vet jag inte om jag kommer använda den så mycket som jag skulle vilja då snöret sitter lite för högt upp och hamnar nästan under bysten vilket ger en lite gravid look. Härligt material dock.
Denna tröja har jag använt en hel del och den hamnar på plus minus noll på skalan egentligen. En helt ok tröja.
Tröjan ovan har jag i grått/svart och i två olika storlekar då jag ääälskar den. Köpte först en som sonen råkade klippa ett litet hål i och sedan köpte jag storleken mindre. En supermjuk och härlig tröja som man känner sig både fin och gosig i. Hade nog köpt den i blått också om det inte vore för att det tyvärr lätt går trådar/maskor ur tröjan... men älskar den som sagt var.
Toppen ovan är också en favorit som är jättefin, härlig i färgen och sitter bra. Hade absolut köpt den även i svart om det inte vore för att det bara finns mycket små storlekar kvar.
Också denna tröja med paljetter på ärmarna älskar jag. Kvaliteten är jättemjuk och sitter snyggt. Den går att använda både till vardags och fest och är ganska neutral samtidigt som den har lite bling. Önskar den fanns i fler färger.
Linnet ovan köpte jag nu sist och finns inte så mycket mer att säga om det än att det är ett fint linne. Även det vardagspiff liksom. Gillar glitter och nitar på mina linnen.
Toppen ovan har jag i en rosa färg, men ångrar att jag inte köte den i svart istället. Toppen i sig är jättesöt och sitter bra. Den har snörning i ryggen vilket är fint. Det enda jag inte tyckte om var att den rosa färgen inte var rosa enligt mig, utan mer en ljus aprikos (inte en favoritfärg för mig).
Toppen ovan har jag både i svart och i turkost. Älskar den. Jätteskönt material, sitter toppensnyggt även om man inte är trådsmal och fin i färgerna. Hade gärna haft den i ännu fler färger.
 
Så, det var det... Imorgon hämtar jag ut ett nytt klädpaket på posten...

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela