Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Snart slutet på Eureka :(

Publicerad 2014-10-23 21:04:40 i Allmänt,

Den senaste tiden har jag och maken spenderat ledig tid med att se alla säsonger av den nu nedlagda serien Eureka. En av de bra saker SyFy channel producerade innan de beslutade sig på att lägga allt sitt krut på skitfilmer som Sharknado (ja, jag känner visst hat mot denna kanal).
 
Om man tycker om nörderier och vetenskap blandat med humor bör man verkligen se Eureka. Jag var tveksam första avsnittet och tyckte den kändes lite skum och fjantig men sedan blev jag helt beroende och är nu helt depp att den femte och sista säsongen närmar sig sitt slut.
 
Serien har dessutom både män och kvinnor relativt jämt fördelat i huvudrollerna och kvinnorna är självständiga och starka som personer (även om det när det kommer till samspel mellan män och kvinnor i relationer är klassiskt amerikanskt stereotypt). Vi ser kvinnliga chefer och kvinnliga forskare. Kvinnorna är kapabla och handlingskraftiga. Det är också människor med olika hudfärg och urspung i serien, även om det som alltid är en majoritet av "vita".
 
Handlingsmässigt är den påhittig och överraskande och pendlar mellan dramatik och känslor samt humor och rent larv. Det är en härlig serie att slötitta på innan man skall sova.
Rekommenderas.
 
 
Nu när vi snart är klara med den serien funderar vi på vad vi skall påbörja sedan. Vi funderade ett tag på att se alla säsonger av Dr Who (varav jag endast sett en halv säsong någonstans i mitten tror jag), men nu lutar det lite åt Supernatural varav jag inte sett ett enda avsnitt).
Några rekommendationer inom kategorin scifi/fantasy/geek?
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela