Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Barnens (ok, barnets) dag i vårt hus

Publicerad 2014-10-19 19:12:17 i Allmänt,

Idag har jag faktiskt nästan enbart umgåtts med sonen och helt struntat i att hela huset var i behov av städning och annat. Ville att han skulle ha lite kul då hela gårdagen mest bestod i att jag var seg och inte orkade något.
 
Dagen idag började dock med något högst oväntat. Sonen vaknade, tog sina snuttar och gick upp själv utan att säga ett ord och satte sig i vardagsrummet och lät oss fortsätta sova..!? Dock ropade han på mig ungefär en halvtimma senare och då fann jag honom sittandes i soffan, i mörker, där han med ynklig röst sa: "Jag vet inte hur man sätter på tv:n" (vi kan enbart se tv via wifi så är en hel del knapptryckande innan man kommer rätt).
 
Så jag gick upp och fixade frukost och vi satt och myste i soffan. Vid 11 frågade jag om han ville till Barnens Lekstad och det ville han såklart, så vi drog dit. Samtidigt som resten av västsverige visade det sig. Mycket, mycket barn var det. Men han hade kul i alla fall. Stannade där i två timmar innan vi drog och köpte hem mat.
 
När vi kom hem och hade ätit så ville han måla. Han hade plockat fram gamla toarullar... alltså själva papprullen - som han ville göra till jultomtar. Så vi målade med vattenfärg och satte på bomullsskägg. Sedan målade jag en Karlsson på Taket-rulle också som blev mycket uppskattad.
 
Efter det var det dags för dagens stora utmaning - hårtvätt. Men kors i taket så gick det väldigt bra idag. Upp med honom på diskbänken där han fick ligga på rygg medan jag tvättade håret i diskhon. Han gnällde några gånger och sa att han var rädd men litade på mig då jag lovade dyrt och heligt att inget skulle komma i ögonen. Gick snabbt och ganska lätt och efteråt fick han belöning i form av hamburgergodis, som är det bästa han vet. Han var väldigt stolt även om han gick och tittade i spegeln innan jag kammat honom och missnöjt konstaterade att "det såg bättre ut innan" :)
 
Sedan har han lekt lite med sin pappa innan det var dags att lägga sig i sängen. Inga större protester idag då han ser mycket fram emot att åka på teater imorgon med dagis.
Själv känner jag mig snuvad på en helg då denna gick så himla fort. Fattar inte att det är måndag imorgon igen men känns skönt att jag inte kommer arbeta onsdag så jag får en dag ledig denna veckan i alla fall.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela