Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Politik

Publicerad 2014-05-03 21:21:50 i Allmänt,

Jag finner egentligen politik intressant. Det är spännande att människor kan ha så olika uppfattning om hur samhället bör se ut och vägen dit. Det är intressant att jämföra dessa världsbilder och åsikter. Men nu för tiden tycks politik bara vara tomma ord... eller rättare sagt ord som kan betyda vad som helst.
 
Känns lite som politiker går igenom olika faser. Jag antar att de flesta startar med någon slags motivation och önskan att faktiskt förändra och förbättra samhället, och de brinner för sin sak och vill berätta om sina visioner. Sedan börjar de inse att det handlar om ett spel som går ut på att vinnas så de börjar fundera över vad människor vill att de skall tycka och anpassar vad de säger efter det. Strax efter detta förstår det att eftersom olika människor tycker olika saker så kan de aldrig göra alla nöjda och det är då de börjar säga saker som egentligen inte betyder någonting. Som att säga att man vill att en viss grupp människor "ska få det bättre", att man vill ha "bättre sjukvård" eller att man vill bedriva en "ansvarsfull politik"... men plötsligt ges ingen närmare förklaring till vad man egentligen menar eller hur man hade tänkt sig att åstadkomma detta. Och för säkerhets skull så slänger man in att motståndarna tycker fel, inte heller speciellt ofta välmotiverat... även om det är mer vanligt att man ingående går in på vad andra gör fel än att man tar upp vad de själva skulle gjort annorlunda.
 
Det är ju det som gör val så svårt nu. För ingen säger ju rakt ut vad de vill och hur de tänker göra det. Gärna skall de tycka lite granna som de andra för att gardera sig om någon skulle tycka att de andra hade rätt. Eller sno andras idéer rakt av om det visar sig att många tyckte att det var en bra idé. Ingen vågar stå ut på allvar.
 
Jag tycker inte om Centerpartiet och jag är ingen fan av Annie Lööf, men jag får säga att jag blev glad och imponerad när de för ett år sedan eller två (eller när det nu var) plötsligt kastade ur sig att de ville öppna upp fö rmånggifte och lite andra nytänkande idéer. Fan va kul men någon som tänker utanför lådan, tänkte jag. För att sedan bli besviken då hon i panik snabbt tog tillbaka allat nytänk när hon insåg att politiken inte är en plats att sticka ut.
 
Önskar att fler bara rakt ut på klarspråk kunde säga vad de vill och hur de hade tänkt sig att genomföra det.
 
Mästaren på att ordbajsa måste ju ändå vara Reinfeldt. Vet ingen som kan prata på utan egentligen säga något så som han.
 
 
 
 
 

Kommentarer

Postat av: Helena

Publicerad 2014-05-04 21:41:49

Din blogg är bra av flera anledningar, du lyftet stora som små ämnen, älskar blandningen mellan tex feminism och tt dagen därpå läsa om er renovering (är själv mitt uppe i en). Läser din blogg dagligen, håller inte med dig i allt men mkt, många kloka tankar har du! Fortsätt skriva :)

Svar: Tack <3 Vad glad jag blir :) Och man behöver absolut inte hålla med mig om allt, ibland kommer jag ju till och med på att jag inte riktigt håller med mig själv :) Att bloggen blir lite blandad beror nog mest på min hjärna som stretar åt alla håll och vägrar hålla fokus på en enda sak, men då är det ju bra att resultatet kan uppskattas av andra :)
Knyttet

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela