Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Jag fastnade vid det där med sex

Publicerad 2014-05-19 11:35:06 i Allmänt,

Anledningen till att det inte skrivits så mycket i helgen beror dels på att jag haft fullt upp men också då Fanny bloggat mycket om det här med sex, sexualitet och samtycke det senaste... och jag ville skriva mina tankar om detta men helt fastnade varje gång och bara raderade det jag skrivit.
 
Jag tycker det är svårt att skriva om just det, eftersom viss släkt och vissa vänner som läser detta kanske inte vill ta del om just saker som har med mitt sexliv att göra, samt att jag själv kanske inte vill lämna ut alltför mycket privata saker (man kan ju tro när man läser en sådan här blogg att man är väldigt öppen men det är såklart så att jag utelämnar extremt mycket som jag anser vara för personligt). Dessutom är det svårt att skriva sina tankar om något någon annan skrivit om innan utan att det låter som att man försöker häva att den andre har fel på något sätt... och så ligger det ju inte till. Av kommentarerna att döma så förstår jag ju också att många delar Fannys upplevelser, och då tänkte jag att jag kanske haft "tur" i många avseenden.
 
Kan ju låta konstigt då jag tidigare skrivit om att jag utsatts för övergrepp, men att sätta sexuella övergrepp i samma kategori som sex är för mig lite som att kalla en smäll på käften för en hårdhänt smekning så just dessa upplevelser lägger jag åt sidan i detta resonemang.
 
Men sedan så insåg jag att jag kanske inte alls haft tur utan att det faktiskt handlar om att jag är väldigt noga med mina gränser. Jag skulle faktiskt till och med tro att vissa skulle anse att jag är rätt egoistiskt sexuellt sätt. Har jag inte lust med något så gör jag det inte. Ställer inte upp för någon annans skull. Är jäkligt tydlig med vad jag gör och inte gör inom det området och bryr mig faktiskt mest om mig själv i sexuella situationer.
Visst har jag upplevt enstaka gånger att det inte känts helt ok eller att killen mest kör sitt eget race, men lika många gånger har jag nog varit den som kör på och bestämmer. Och majoriteten av gångerna har jag känt en ömsesidighet och att man är på samma våglängd, oavsett om den våglängden innebär att man genuint bryr sig om varandra och det är något kärleksfullt eller att man båda är medvetna om att det bara handlar om sex.
 
Sedan tycker jag att det är svårt att tala om min inställning till sex som något statiskt eftersom denna förändrats mycket över åren. Jag har haft perioder då jag inte alls velat ha sex och perioder då jag haft väldigt mycket sex. Men trots vissa mäns försök att ta makten så har jag genom alla perioder ändå haft en känsla av att min sexualitet tillhör mig.
 
Men nej, jag känner att detta ämne var alltför komplext för att jag just nu skall ha tid och ork att förklara mina exakta tankegångar, och alltför svårt utan att lämna ut detaljer jag inte vill lämna ut... så vi lämnar det där for now.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela