Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

En härlig dag med min underbara unge

Publicerad 2014-05-31 20:55:41 i Allmänt,

Idag jobbade maken på West Pride igen så hela dagen har det varit my kiddo and I. Var orolig för hur det skulle gå för han kan ibland tycka att jag är urtråkig då min energinivå inte riktigt matchar hans, men har varit en underbar dag.
 
Vi tog det lugnt på morgonen och sedan tyckte Nico att han absolut behövde ett nytt Spiderman-block och jag tyckte att han behövde lite nya shorts, så vi bestämde oss för att åka till Stenungsund. Vi inledde med lunch på McDonalds (även om han åt ynkligt lite... han har ätit väldigt lite den senaste tiden.. vet inte om jag bör oroa mig) och sedan gick vi till leksaksaffären, men tyvärr hade de inget Spiderman-Block.
 
 
Vi mötte upp min brorsa som hängde med oss runt i affärerna, och så visade det vara ett mini-tåg som körde runt på torget idag. 20 kronor styck för vuxna och 0 kronor för Nico att åka i ca 20 minuter. Nico var så lycklig över att få åka, samtidigt som han tyckte att det var lite läskigt och satt och såg väldigt allvarsam ut i början.
 
 
Sedan blev det inköp av 2 par shorts och då vi inte hittade Spiderman-block någonstans, och Nico nästan upplöstes i atomer över detta, så fick han välja en väska på KappAhl och valde den vackra pudelväskan nedan samt fick sig två nya leksaksmobiler till samlingen.
 
 
Han åkte även i en sådan där guppande bil som man betalar en tia för att sitta och skumpa i, och då en lite äldre flicka strök kring bilen med längtansfyllda blickar och det fanns plats för två så frågade Nico om hon ville följa med på hans åktur vilket hon blev mycket glad för.
 
Vi hann också med en fika och jag och brorsan köpte vinylfigurer i spelbutiken (som jag la ut bild på innan) och jag fick även hans så jag var mycket nöjd jag med :)
 
När vi avslutningsvis handlade i mataffären så tjatade Nico till sig två burkar leklera och när vi kom hem så ville han ha hjälp att göra siffror av leran. Vi lekte massa annat också och jagade bland annat runt varandra med hans två leksaksgräsklippare i huset. Hur kan man motstå när han kommer och så snällt berättar att han har två leksaksgräsklippare så vi kan ha en var och jag kan få välja vilken jag vill ha <3
 
 
På kvällen satt jag också och börja skriva ansökan om vårdbidrag. Det är jättesvårt tycker jag. Dels eftersom man skall komma ihåg att ta med alla de där detaljer som skiljer Nico från andra barn i hans ålder men som för oss numera är vardag, och dels för att det precis som i utredningen bara fokuserar på det han inte är bra på och det känns som om man typ snackar skit om sitt eget barn.
För han har ju svagheter vad gäller ömsesidig kommunikation (t.ex. att lyssna när man pratar med honom), social interaktion (som att förstå andra människors gränser och att inte bara utgå från vad han själv vill) och att tolka andra människors känslor (om man inte talar med mycket mild röst så tror han att man är arg och blir ledsen). Han kan också ha fixa idéer, vara väldigt rädd för underliga saker och klarar absolut inte av att bli påskyndad. Men å andra sidan kan han lägga pussel med 125 bitar, han kan hela alfabetet och kan skriva massor av saker, han kan räkna till tjugo och addera och subtrahera låga tal, han kan räkna till tio på engelska, han är supergrym på att lägga märke till detaljer och att förstå sig på elektronik. Han har dessutom fantastisk fantasi och är väldigt påhittig. Han vill alltid väl och vill göra rätt och säger alltid förlåt när det blir fel och blir väldigt ledsen över att det blev som det blev.
Han är en helt underbar unge och även om vardagen ibland kan bli jobbig så vill jag inte att andra eller han själv någonsin skall tro att jag tycker att HAN är jobbig.
 
Han är min prins
den bästa som finns
<3
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela