Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Nico-dag

Publicerad 2014-03-08 20:34:31 i Allmänt,

Idag blev det en härlig dag för Nico som fick börja dagen med att åka och klippa sig på salongen där man kan sitta i en Blixten-bil (från Cars). Mycket nöjd blev han friserad (ganska kort för att vara honom för att slippa ränna till frisören en gång i veckan) och fick en stjärna sprayad i håret, som man kan se honom beundra på bilden.
 
 
Efter det fick han en HappyMeal och så åkte vi till min mamma och pappa där han fick stanna kvar och leka ett tag efteråt. Han hade hjälpt dem i trädgården och kört permobil (har tillhört en släkting och står nu i föräldrarnas stall). Medan han var där passade jag på att sova en stund för är fortfarande trött hela tiden.
 
När han kom hem så gick han först ut till maken som grejade i trädgården och jag kom ut jag med efter en stund. Nico ville cykla på sin cykel med stödhjul så hämtade hjälmen och fick gå med för han vågar bara om jag håller i sadeln samtidigt. Maken skyfflade sand så han nästan avled medan jag och Nico gungade, samlade lite skräp och småpysslade.
Sedan tog jag och började plocka upp krossat glas på baksidan huset efter ett gammalt fönster som blåst omkull. Nico höll sig på behörigt avstånd efter att jag förklarat vad som kan hända om man tar i krossat glas. Han höll långa utläggningar om blod och skrek åt sin pappa att akta sig när han kom i närheten.
 
När jag tröttnat så ville Nico promenera i skogen så vi gick och gjorde det. Han hörde en uggla som han kunde identifiera bara genom att höra den, men han sa av någon anledning att den var ledsen. Fick ingen förklaring till varför. Vi tittade på fågelholkar (som han som bodde här innan har satt upp i typ varje träd), plockade pinnar och tittade på dammen på avstånd. Förklarade att han aldrig får gå till dammen ensam för att det kan vara farligt - och precis då ser han vår katt springa vi dammen och får totalpanik och börjar gråta och skrika efter katten att det är farligt. Inte lätt att veta att saker som är farliga för barn inte alltid är lika farliga för katter.
 
Sedan gick vi in och Hampus hittade en liten fästing på Nico som vi fick ta bort. Dags att boka TBE-vaccinering!
Det blev middag och han såg på Lilla Anna och Långa farbrorn på TV:n och gick sedan och hämtade alla täcken och lekte bebis och spöke. Han lekte att han pratade i telefonen också såklart, fast ibland härmar han en hänvisningston och suckar och säger nedstämt att telefonen har gått sönder :) Jag älskar den fantasi barn kan ha! :)
 
När det var dags för sängen så ville han sova i ett hus så fick bygga ett av stora kuddar och sedan somnade han gott. Nu hoppas jag bara att jag kan få sovmorgon imorgon... Gick ju sådär sist. Och idag när han kom hem när jag sov middag så hörde jag honom säga att "han bara skulle gå och titta på mig" och när han såg att jag låg i sängen så gick han och lade sig på golvet utanför sovrummet och teatergrät tills jag sa hej till honom och då hoppade han upp hur glatt som helst och krävde att jag skulle komma upp eftersom jag var vaken. Skitungen :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela