Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Varför jag stör mig på Cicci Wallin och varför Maskulint Initiativ inte är roligt

Publicerad 2014-06-05 13:18:00 i Allmänt, Feminism och genus,

Fanny Åström och Flickvänsmaterialet har skrivit om detta idag, men kan tyvärr inte länka då jag sitter med världens segaste bredband och det tar en halvtimme att öppna deras blogg och ytterligare en halvtimme att skapa en länk typ.
I vilket fall som helst så förstår jag inte kvinnor, speciellt inte de som tidigare kallat sig feminister som Cicci Wallin, som har någon slags inre behov att ge sig på den feministiska rörelsen. Och nej, det handlar inte om att man inte får kritisera utan det handlar om att man genom att offentligt dela med sig av denna kritik inte bara skadar den man kritiserar utan en hel rörelse och dess målsättning. Och man tappar helt greppet om att även om individer kan tycka olika och ha olika sätt att nå det målet så bör ju detta mål (jämställdhet) vara det som är i fokus och vara det som är det viktiga... eller?
Hur långt hade man kommit med att få stopp på slaveriet om varje gång frågan kom upp så började alla gasta om att: "men hallå, ALLA har ju inte slavar!" eller "en del är ju faktiskt snälla mot sina slavar"... Och observera att detta är en liknelse beträffande det absurda i att helt tappa fokus på det som är viktigt, och inte att jag likställer kvinnor i dagens Sverige med slavar.
 
Om man inte håller med en enstaka feminist eller en grupp feminister så kanske man antingen kan ta den diskussionen privat eller helt enkelt tänka att ok, jag känner inte att jag helt passar in där eller helt håller med så jag kanske vill köra min egen grej, men kan förstå deras målsättning och ger mig därför inte på dem utan håller helt enkelt käften.
För skall jag vara ärlig har jag svårt att se ett enda skäl till att hålla på på det sättet om det inte är för att man tycker det är så himla gött med de där ryggdunkarna man får av grabbarna efteråt.
 
Sedan har vi ju det där jävla Maskulint Initiativ... Läs bara de "trevliga" sakerna som en del av dess medlemmar skrivit till Lady Dahmer (kan fortfarande inte länka så googla själva)... säger en del om dem. Om man dessutom kollar deras lilla Facebook sida så känner jag detta.
1. Om detta är menat seriöst så är det skrämmande... Dels att så många i så fall känner att "manligheten" måste försvaras - och dels deras syn på manlighet. Om de är ute efter jämlikhet så har de kanske missat att även Feministiskt initiativ och andra feminister också vill att det skall vara jämställt, även för män, men det kanske inte spelar någon roll då "manliga män" inte kan ta del av något med ordet feministiskt knutet till sig?
2. Om det är menat som ett skämt så är det inte ett dugg roligt. Det hånar feminismen och det hånar kvinnor. De gör ett skämt kring att kvinnor vill ha samma rättigheter och samma status som män. De spider fördomar och missuppfattningar kring feminismen. Man skrattar åt utsatta.
 
Jag vet att jag skriver helt osammanhängande och snurrigt men just nu är jag inne i en sådan period då jag är så trött på världen och dess kvinnohat och oförstånd.... och all annan skit.

Kommentarer

Postat av: SannaM // lärare ~ normkritiker ~ lesbisk svenssonmamma

Publicerad 2014-06-05 14:19:41

Åh... jag håller så mycket med dig. Har massor jag skulle vilja skrika ur mig angående detta, men eftersom vi hängt på förlossningen hela dagen (förgäves då ungen ändå inte ville vända sig) så har jag inte hunnit. Jag förstår inte vad CW vill. Och vart leder det, tror hon, att försvara män på det där sättet? Uäääh orkar inte.

Svar: Nej man undrar verkligen vad det är hon vill åstadkomma med sitt beteende...:/
Vad trist att ni fått vänta hela dagen förgäves :(
Knyttet

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela