Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Två korta tankar om aktuella ämnen

Publicerad 2014-06-13 19:47:31 i Allmänt,

Helt utan koppling till andra inlägg och helt utan koppling till varandra så kommer här två reflektioner gällande två nyheter jag läst om idag (och tidigare).
 
För det första. Är det verkligen så att polis och allmänhet först NU börjar fundera på det smarta med att varje år låta tusentals skitfulla studenter trängas och klättra på släp av varierande kvalitet på trafikerade gator? Vaaarje år läser man om unga människor som avslutar sin gymnasietid med att falla av ett satans studentflak och antingen skada sig allvarligt eller till och med avlida. Känns det, och har det någonsin känts, som en smart och ansvarsfull tradition? Finns det någon annan dag på året då man hade sagt ok tll att redlöst berusade människor skall färdas utan bälte på tveksamma fordon? Idioti.
 
För det andra... Nu skall man tydligen inte betala tv-licens för datorer i alla fall.. och alla hurrar.. och jag kan förstå det på ett sätt.. Men tycker samtidigt att det är synd. Jag tycker tv-licens är bra. Utan den hade vi inte haft annat än dokusåpor och skit-tv känns det som...

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela