Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Tips av alla de slag

Publicerad 2014-06-17 21:13:34 i Allmänt,

Idag har jag haft en lång, men trevlig dag. Inskrivning av ny boende på jobbet, lunch med gamla kollegor och lite av varje. Känt mig nyttig och effektiv.
"Privat" har jag gosat med sonen och försökt komma på hur jag skall fylla hålen i mitt hjärta nu när jag kramat sista droppen ur Harry Potters värld, Veronica Mars onekligen är slut och Game of Thrones tagit uppehåll i ett år. Varför kan inte de som lägger tv-tablån sommartid tänka på oss som lever för vår låtsasvärld :)
 
Eftersom jag själv inte har tid att skriva vettiga saker så följer här lite tips och verkligt vettiga, viktiga och läs- och sevärda saker i feminismens tecken.
 
Vill man få lite ont i magen och ifrågasätta manligheten (observera ordet manlighetheten, och inte männen) på allvar så bör man läsa When Darkness Falls inlägg om hatet riktat mot kvinnor i allmänhet och Lady Dahmer i synnerhet. Dessa två kvinnor är helt amazing, och har inga ord för vad jag känner inför det kvinnothat och kvinnoförakt de och många andra utsätts för.
 
Detta inlägg på Genusfolket om lagstiftning kring sexualbrott samt den inställning till kvinnor och sex som råder i samhället är extremt viktigt att ta del av. Om hur en förbättrad lagstiftning bara kan ta oss en bit på vägen om inte samhällets syn också förändras. Vi har alla ett ansvar!
 
Dessutom har Feminist Frequency kommit ut med ännu ett avsnitt där Anita diskuterar hur kvinnor framställs i datorspel. Väldigt viktigt då hur populärkulturen framställer kvinnor har en stor del i hur de beteenden vi ser exempel på i texterna ovan skapas. Hur kvinnor framställs som icke-människor, objekt, enbart till för att behaga mannen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela