Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Först tänkte jag ha en lugn dag

Publicerad 2014-07-13 19:47:59 i Allmänt,

När jag vaknade i morse så tänkte jag först att jag verkligen inte ville göra någonting alls, men så tittade jag på min superpigga unge och tänkte att det är ju trots allt hans sommarlov.
Så blev att åka till Alfons Åbergs Kulturhus i Göteborg. Och blev faktiskt en väldigt lyckad dag på många sätt, även om vi båda blev rätt trötta.
 
Bara att vänta på tåget var lite spännande.
 
 
Och att åka tåg var ju ännu mer spännande, men han pratade nog i minst tjugo minuter om det faktum att man inte har bälte på sig när man åker tåg. Han var inte helt bekväm med det.
 
 
När vi kom till Alfons Åbergs kulturhus så var det väldigt mycket barn där. Nico blev väldigt osäker och sa att han minsann "inte tänkte leka med alla de barnen" och gick försiktigt runt och sa att inget "var ledigt". Trodde nästan att han inte skulle våga leka någonting. Men han hittade i alla fall ett telefonbås som han tyckte om och som inget annat barn stod i just då.
 
 
Sedan var det en liten cirkusföreställning med en clown, som nog var det han uppskattade mest på hela dagen. Clownen som lämpligt nog hette Karlsson var väldigt rolig tyckte han.
Sedan mötte vi några barn han känner lite så då var det också lite roligare. Då vågade han sig på att klättra runt lite och utforska.
 
 
En annan höjdpunkt var ju att få åka i Alfons helikopter. Men det var en del kö att få göra det och blev inte så lång åktur då fler ville få testa.
 
 
Sedan vill ehan få se Alfons koja men där satt några flickor i sjuårsåldern och sa att han inte fick vara med. Han hämtade mig och jag försökte säga åt flickorna att alla måste få titta men den snorkiga lilla flickan meddelade att hon minsann bestämde och att "hon skulle på kalas idag och det skulle Nico inte heller få vara med på". Jag var ytterst nära att säga "håll käften jävla skitunge" men fick istället ta hand om Nico som blev ledsen och inte ville vara kvar längre. Så blev köp av glass och att promenera iväg och prata om clowner och annat kul för att inte hela dagen skulle fördunklas av att det finns elaka barn.
 
 
Han var väldigt glad över att få åka buss hem men missade stor del av resan då han var trött och somnade. Trots att han var helt slut så ville han till sin mormor och morfar en stund när han kom hem, och där laddade han nog batterierna för vet inte om han kommer somna på ett bra tag.
 
Själv insåg jag att det var söndag efter att hela dagen ha trott att det var lördag och blev smått deprimerad av insikten att jag måste jobba imorgon igen.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela