Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Antifeminism?

Publicerad 2014-07-31 18:16:54 i Allmänt,

Jag tycker att begreppet antifeminism är lika svårt att definiera som begreppet feminism, beroende på hur man ser på det... ok det kanske kommer vara snårigt att hänga med i mina tankar nu.. men men..
 
Feminism är ju egentligen en "titulering" som vem som helst kan kalla sig. Någon som inte alls ser på feminism på samma sätt som jag... t.ex. en person som vill ha lika lön för lika arbete men som tycker att genusarbete är fjantigt.. kanske kallar sig för feminist. Den personen känner sig som feminist fast vi inte alls tycker likadant och jag kan ju inte frånta den människan rätten att kalla sig feminist. JAG personligen kanske inte känner att den personen är feminist, men jag kan för den sakens skull inte kidnappa hela begreppet och säga att jag personligen avgör vem som är det och vem som inte är det.
 
Och på samma sätt blir det ju då så att min syn på vad som är antifeminism utgår från vad jag som person anser vara feministiskt.
Ibland kan det ju handla om någon som rakt ut säger sig vara mot feminism, men i andra lägen kan det vara personer vars syn på feminismen skiljer sig från min syn på ett sådant sätt att jag personligen anser att den personens uttalande motarbetar feminismen... eller att jag anser att personen i fråga attackerar och smutskastar andra feminister. Jag kan ju alltså då tycka att någon är antifeminist utan att den personen ÄR detta i någon slags objektiv bemärkelse.
 
Det svåra är med andra ord att både feminism och antifeminism både är ord som kan betyda mer än en enda sak samt att båda orden kan ha både objektiva och subjektiva betydelser.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela