Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Varför vill man inkluderas i något man inte håller med om?

Publicerad 2014-01-08 19:02:00 i Allmänt, Feminism och genus,

Fanny har skrivit mycket intressanta inlägg det senaste om det där med män och inkludering. Jag står ju fast vid det jag tidigare sagt att jag tycker att det är bra om de män som delar de feministiska värderingarna kan känna sig välkomna i den feministiska rörelsen. Jag tycker också att det är viktigt att enskilda individer inte döms ut på förhand enbart på grund av att de är män (dock anser jag det vara helt ok att tala i genrella temer när det är relevant och anser inte att man skall förväntas leta med ljus och lykta efter goda egenskaper hos uppenbara skitstövlar). Dock skulle jag säga att detta inte är något genrellelt drag hos majoriteten av landets feminister. Som jag skrivit om innan så lever många av oss i relationer eller har gjort, har manliga släktingar vi tycker mycket om och har överlag i vår omgivning män vi håller kära på ett eller annat vis.
 
Dock har jag lite svårt att förstå de män som vill, eller kräver, att inkluderas i den feministiska rörelsen trots att de inte alls delar feminismens uppfattningar. Känns lite som om en moderat hade krävt att få känna sig inkluderad på ett socialdemokratiskt möte. Eller som om ett barn som ber om att få vara med och leka men sedan vill ändra på hela leken när de väl får vara med. Än underligare är kanske de som vill inkludera den typen av män. I de lägen funderar jag faktiskt på om kvinnor blivit så vana att tryckas ner att de söker sig till förtryckande män. Och nu menar jag inte att se ner på vissa typer av kvinnor för jag kan erkänna att jag absolut själv befunnit mig i relationer med förtryckande, en del rent kvinnohatande, män utan att själv inse detta förrän efteråt.
 
Och vill man som man inkluderas eller engagera sig så får man faktiskt hantera den bistra sanningen och inte kräva att allt skall lindas in i bomull. Det kan ju ändå inte ske någon förändring om man vägrar gå med på att det finns ett problem.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela