Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Miraklet penicillin

Publicerad 2014-01-07 10:16:04 i Allmänt,

Tänk vad fantastiskt penicillin är, och tänk vad hemskt det kommer vara den dagen vi blivit resistenta och det inte fungerar mer. Så tänk på det alla, att inte använda penicillin i onödan! Bara när det verkligen, verkligen behövs.
Vi försökte verkligen vänta ut Nicos sjukdom den här gången, men efter att han mått dåligt i princip hela julledigheten och gråtit ett antal nätter på grund av ont i örat så fick det vara nog.
 
Och nu efter att ha ätit penicillin i två dagar så har han gått från detta:
 
Trött och hängig och inte alls sig själv
 
 
Till detta:
 
Så pigg och glad att man inte ens kan ta ett vettigt kort på honom för att han rör sig för mycket
 
 
Högst en dag till hemma så skall han nog ha energi nog att vara på dagis igen. Men just nu håller energin inte i sig tillräckligt för att han skall klara en hel dag.
 
 
 
 

Kommentarer

Postat av: Hans Odeberg

Publicerad 2014-01-08 08:35:53

Håller med, fullständigt. Den dagen vi inte längre kan använda penicillin blir det inte roligt.

Yngste sonen har gått i cellgiftsbehandling ett år, med åtföljande avsaknad av immunförsvar. Vid minsta febertopp är det in på sjukhuset för en vecka med antibiotika - för väntar vi på att proverna skall visa på en ofarlig virusinfektion är det redan för sent. Vi är ett gäng oroliga föräldrar till sjuka barn som springer runt och stänker handsprit som vigvatten omkring oss.

Utan penicillinet hade prognosen inte varit särskilt god. Så utmärkt att du inte använder det i onödan. Kan vi sen sluta använda det i överflöd i djurhållningen världen över så vore det ännu bättre...

Svar: Hoppas verkligen att din son blir frisk snart!
Knyttet

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela