Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Jag tycker det kan vara sjysst med lite vägledning

Publicerad 2014-01-25 19:59:33 i Allmänt,

Som jag skrivit innan så anser jag att män som grupp förtrycker kvinnor som grupp. Jag tror också att ALLA män, oavsett hur snälla de tror att de är, aktivt förtrycker kvinnor i sin vardag (även om det kanske inte är alla kvinnor eller varje dag) samt att de stänigt är en del av ett passivt förtryck.
Och tror verkligen INTE att män skulle vara kuvade av feminismen. BS.
 
Dock tror jag inte att alla män vill ha det så. Jag tror att många på riktigt vill få veta mer, vill vara del av en positiv förändring. Och en sak jag kan tycka att vissa inom feminismen inte är helt bra på, eller ovilliga till, är att tala om hur männen skall vara och vad de skall göra för att det skall bli bättre. Visst kan man tycka att "tänk själv jävla mansgris", men det är som sagt inte helt lätt att analysera det system man är en del av, att sätta fingret på den skit som normaliserats och de är också hjärntvättade av patriarkatet.
 
Jag kan tycka det känns lite skevt att vi skall peka ut allt de gör fel och hur dåliga de är för att sedan håna och peka ut mer fel när de försöker för att de inte försökte på rätt sätt. Att besvara frågor med "ta reda på saker själv din jävla man". Och detta tycker jag inte som ett slags förvar för männen, eller för att jag tycker synd om dem, utan för att jag annars undrar vad det är vi är ute efter... Om vi skall vara förbannade när de inte försöker och förbannade när de försöker, om vi bara vill peka ut fel och aldrig när det blir mer rätt, om vi aldrig kan ge lite cred... hur skall det då bli bättre?
 
Man får gärna tycka jag har fel och förklara varför.... för mig känns det bara skevt.
Och jag vill inte - vägrar - tänka att min son föddes in i ett patriarkat och kommer förtrycka kvinnor - jag vill tänka att han har förmågan att lära sig att bryta mönstret.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela