Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Och här sitter jag och är självgod

Publicerad 2014-02-12 10:04:43 i Allmänt,

Det får man väl vara ibland? Så där lite nöjd med sig själv och sitt agerande?
 
Det är nämligen så att jag är ju något av en känslomänniska på det sättet att jag lätt går igång, men inte så ofta agerar ut. Jag blir lätt ledsen och sårad och har väldigt lätt för att känna mig missförstådd och bortknuffad (vilket jag kommer ta mer om i ett annat inlägg). Jag har också lätt för att bli arg, irriterad och tycka att folk är dumma i huvudet (just i den stunden alltså).
 
Ofta sker dessa känslostormar när jag interagerar med andra på internet. Diskussioner på forum har jag helt fått lägga ner då de slutar antingen blir så arg att jag nästan kastar datorn genom fönstret eller med att jag blir så ledsen och sårad att jag sitter och gråter och tycker att folk är dumma mot mig. Nu låter det som om jag har mentalitet som en femåring...
 
Har dock verkligen jobbat med att försöka tänka igenom saker, se de där kommentarerna på skärmen som människors ord och tänka på individen bakom, ha förståelse för hur lätt det är att misstolka text (både att de misstolkar min och att jag misstolkar deras) och inte hoppa till snabba slutsatser och försöka hämnas eller skriva elakheter.
Sedan har jag misslyckats några gånger. Kommenterat ogenomtänkt baserat på känslan just i den stunden eller skrivit inlägg som egentligen är generella men som man skulle kunna tolka som att de riktar sig till en enskild individ.
Dock har jag faktiskt nu flera gånger när jag läst inlägg eller kommentarer som fått mig antingen att känna mig påhoppas eller att jag tänkt att den här personen är ju störd, faktiskt försökt tala direkt till denne istället. Både för att förklara mina tankar och känslor men också för att be personen förklara sina ord för att vi skall kunna förstå varandra bättre. Och oftast visar sig det ju att de där kalla, hårda elakingarna som man tyckte att de var är helt vanliga sympatiska människor och att man tycker ganska lika om mycket om man bara tar sig tid att närma sig varandra bortom de initiala orden. I och med det har jag fått en helt ny bild av flera bloggare på nätet.
Sedan håller jag ju fortfarande inte alltid med dem, men så är det ju. Även i min egen visdomssäck har jag väl några korn skitsnack och idioti här och var (i alla fall enligt andra).
 
Så för att vara så där så kallat "osvensk" och ge mig själv en uppmuntrande klapp på axeln så är jag glad över att jag i alla fall försökt hantera saker på ett annat sätt och därmed undvikit att förstora onödiga "konflikter", som egentligen inte alls är konflikter utan missförstånd. Nu kan jag ju inte ta åt mig all ära då de jag skrivit till ju faktiskt bemödat sig att skriva tillbaka för att reda ut det hela. Så applåd för hela teamet och hoppas att fler på nätet kan försöka hantera meningsskiljaktigheter på liknande sätt.
Det går ju faktiskt. I den atistiska gruppen jag är med i så kan man faktiskt till och med diskutera politik utan hårda ord även om åsikterna skiljer sig milsvida åt ibland - helt fantastiskt.

Kommentarer

Postat av: When Darkness Falls

Publicerad 2014-02-12 16:46:52

:) Kärlek <3

Svar: Dito :)
Knyttet

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela